Kallion päiväkoti Kaleva uudisrakennukseen – hoitopaikkojen määrä tuplaantuu

Lapsiperheet: Päiväkoti aiotaan rakentaa Kallion ala-asteen viereen.

Kallion uuden päiväkoti Kalevan suunnitelmat etenivät, kun kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi rakennuksen tarveselvityksen. Uusi päiväkoti on tulossa Neljännen linjan tyhjälle tontille Kallion ala-asteen ja Porthaninpuistikon väliin.

Kaleva toimi aiemmin Porthaninkadun alussa, mutta joutui evakkoon rakennuksen purkamisen tieltä. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa Kaisaniemenpuistossa.

Päiväkotia haviteltiin ensin uuteen Siltasaarenporttiin (tunnetaan myös Lyyrana) joka tulee purettavien talojen tilalle. Esteeksi koituivat puutteelliset ulkoilumahdollisuudet, sillä kortteliin olisi voitu tehdä vain pieni piha.

Lähialueen leikkipaikat ja leikkipuisto ovat jo niin aktiivisessa käytössä, ettei niitä voitu enää kuormittaa lisää. Siltasaarenporttiin voisi ehkä tulevaisuudessa sijoittaa pienen päiväkodin.

Neljännellä linjalla uudisrakennuksen yhteyteen päiväkoti saisi 1 900 neliön aidatun pihan. Ulkoiluun voitaisiin käyttää myös Porthaninpuistikkoa.

Uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023. Päiväkodin avaaminen ajoitettaisiin samaan aikaan, kun Kallion ala-asteen peruskorjaus valmistuu. Koulu on menossa remonttiin ensi vuonna.

Porthaninpuistikko perusparannettaisiin koulu- ja päiväkotihankkeiden yhteydessä. Päiväkoti ja koulu suunnittelisivat ulkoilualueiden käytön niin, että niitä hyödynnettäisiin päivän aikana mahdollisimman joustavasti ja vuorotellen.

Uudesta päiväkodista tulisi tuplasti edellistä suurempi, sillä 120 paikasta 60 olisi uusia.

Vaikka Kallion peruspiirissä on 11 päiväkotia, osalle lapsista on jouduttu osoittamaan hoitopaikka kauempaa. Kapasiteetin lisäyksellä varauduttaisiin myös Hakaniemenrannan tuleviin asukkaisiin, jotta päiväkoti olisi heitä lähellä.

Tuoreen väestöennusteen mukaan alle kouluikäisten lasten määrä kasvaa alueella reilussa kymmenessä vuodessa lähes 700:lla. Pääosa lisäyksestä johtuu Kalasataman kaupunginosan kasvamisesta.

Kallion peruspiirissä on tarvetta kolmelle uudelle päiväkodille vuosina 2020–2029. Niihin tulisi 550 suomenkielisen varhaiskasvatuksen paikkaa.

Esimerkiksi Merihaassa on tontti, jota voidaan jatkossa hyödyntää päiväkodin tai koulun rakentamisessa.

Päiväkoti Kalevan tilat aiotaan toteuttaa muuntojoustavasti niin, että ne taipuvat tarpeen vaatiessa myös koulukäyttöön. Alustava kustannusarvio on 5,5 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut