Helsingin asuntokaupassa kaksi uutta yllättäjää: toisella hinnannousu hurjat 41%

Koskela ja Jollas ovat uusimmat yllättäjät Helsingin asuntokaupassa.

Asuntojenhinnat.fi on listannut Suomen 100 kalleinta asuinaluetta vertaillen Tilastokeskuksen tietoja vanhojen osakehuoneistojen keskihinnoista vuosilta 2019 ja 2018.

Koskela on kokenut uudelleensyntymisen, kun vanha sairaala-alue muuttuu asuinalueeksi. Myös tietyn ikäluokan asuntojen peruskorjaukset ovat meneillään, mikä tuo osaltaan piristysruiskeen hintoihin. Neliöhinta on Koskelassa noussut jopa 41 prosenttia, ja oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä jo reilut 3 500 euroa. Vuonna 2018 keskihinta neliöltä oli 2 501 euroa.

Myös Laajasalon luonnonläheinen pientaloalue Jollas on kokenut nousua hintahaitarilla 27 prosenttia.

Lue myös: Helsingin asuinalueista 1950-luvun idylli on nyt supersuosittua – Jonna ihastui kotiinsa heti

Muutosta Helsingissä on ykkössijalla olleessa Kaartinkaupungissa, se tipahti sijalle neljä. Kärkisijoja asuntokaupassa pitävät nyt Kaivopuisto (7 784 e/m2), Eira (7 615 e) ja Punavuori (7 475 e). Yhteistä huippualueille on kuitenkin se, että kaikkien hintakehitys on hiukan alasuuntainen.

Lue myös: 70-luvun kerrostaloasunnot viedään täällä käsistä: hinnat nousivat 56 %

Koronakriisin vaikutuksia on vielä ennenaikaista sanoa varmasti. Tämän hetkisten tietojen valossa asuntojen hintojen kehitys on kuitenkin tasaantumassa.

Lue myös: Asuntopula riivaa Helsinkiä, mutta samaan aikaan edullisia asuntoja on jopa yli 200 tyhjillään – "Vuokrakaksio Etu-Töölöstä 790 e/kk"

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut