Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pori Jazz, Ilosaarirock, Savonlinnan Oopperajuhlat, Tuska... – nyt alkoi festarien peruutus – "Surullisin päivä miltei puoli vuosisataa vanhan festivaalin historiassa"

Hallituksen 22. huhtikuuta ilmoittama linjaus yli 500 henkilön yleisötapahtumien kieltämisestä heinäkuun loppuun asti on johtanut Suomen eturivin festivaalien perumiseen nopealla tahdilla. Tämän kesän suurtapahtumista perumisesta ovat tiedottaneet jo ainakin Pori Jazz, Ilosaarirock, Savonlinnan Oopperajuhlat, Kuhmon Kamarimusiikki ja Tuska-festivaali. Ruisrock tiedotti tämän kesän festivaalinsa perumisesta jo aiemmin tällä viikolla.

Suurista musiikkifestivaaleista Provinssi tiedotti nettisivuillaan 22. huhtikuuta, että "Selvitämme parhaillaan eri vaihtoehtoja Provinssin suhteen ja tiedotamme päätöksistä niin pian kuin mahdollista."

Savonlinnan Oopperajuhlien tiedotteen mukaan tapahtuman tämän kesän lippuvaraukset siirtyvät suoraan vuoden päähän. Ensi kesänä Olavinlinnassa esitetään ohjelmisto, joka oli suunniteltu tälle vuodelle, tosin jonkinlaiset muutokset ohjelmistossa ja esiintyjissä ovat todennäköisiä. Tiedotteen mukaan perumispäätös aiheuttaa festivaalille mittavat taloudelliset menetykset.

– Niin paljon kuin festivaalin siirtäminen riipaiseekin, se oli oikea ratkaisu, toteaa Oopperajuhlien hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén tiedotteessa.

Pori Jazzin tiedotteessa kerrotaan, että tapahtuma järjestetään seuraavan kerran heinäkuussa 2021, festivaalin pääkonsertit järjestetään 15.–17. heinäkuuta. Tapahtuma pyrkii siihen, että mahdollisimman iso osa tälle vuodelle sovituista esiintymisistä – joista kaikkia ei edes ehditty julkistaa – pystyttäisiin toteuttamaan heinäkuussa 2021.

Ilosaarirockin tiedotteen mukaan tapahtumaa oli määrä viettää 17.– 19. heinäkuuta, vuonna 1971 perustettu Ilosaarirock täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja juhlavuoden festivaali järjestetään 16.–18. heinäkuuta.

– Tämä on surullisin päivä miltei puoli vuosisataa vanhan festivaalin historiassa, mutta näin on silti paras, toteaa Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis tiedotteessa.

Ilosaarirockiin ostetut liput käyvät sellaisinaan vuoden 2021 festivaalille. Liput on myös mahdollista palauttaa ja saada rahat takaisin.

Kuhmon Kamarimusiikki siirtyy järjestettäväksi 11.–24. heinäkuuta 2021.