Helsinkiläisravintola lainaa asiakkailleen piknikpöydät ja -tuolit – "Että ihmiset pääsisivät hetkeksi pois kotoaan"

Lainakalusteilla pääsee terassifiilikseen eikä turvallisuus vaarannu, mutta viihtyvyys on taattu. Charlotte Therman
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Korona-aika kannustaa kekseliäisyyteen. Hietalahdenrannassa sijaitsevassa Fylla's kök & Barissa oivallettiin, että ravintola voisi lainata asiakkailleen pöytiä ja tuoleja piknikhengessä.

– Me ollaan ihan tässä meren äärellä. Laiturilla on kiveystä ja porrasta, joilla ihmiset istuvat muutenkin. Meiltä saa ruokatilausta vastaan pöydän ja tuolit tai vaihtoehtoisesti viltin ja tyynyjä, kunhan tuo ne sitten takaisin, omistajiin kuuluva Charlotte Therman kertoo.

– Meidän puolesta kalusteita saa käyttää vaikka koko päivän. Aurinko paistaa rantaan iltaan asti. Läheiseen puistoonkin voi mennä, hän lupaa.

Hallituksen määräykset turvaväleistäkin toteutuvat, kun tilaa on ympärillä riittävästi.

Lue myös: Kallion ikävöity suosikkiravintola avasi uudessa osoitteessa – "Ensimmäinen päivä ylitti odotukset reilusti"

Ravintolalla on käyttöön sopivia ulkokalusteita reilut kymmenen pöytää ja nelisenkymmentä tuolia. Lisää voidaan hankkia, jos ne loppuvat kesken.

– Ajateltiin, että tämä olisi uusi juttu stadilaisille ja sellainen hauska, hyväntuulinen juttu tämän kaiken keskelle. Että ihmiset pääsisivät hetkeksi pois kotoaan.

Järjestyslain mukaan päihdyttävän aineen nauttiminen yleisellä paikalla on kielletty, mutta se ei koske ”alkoholijuoman nauttimista puistossa tai muulla siihen verrattavalla yleisellä paikalla siten, että nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen ei estä tai kohtuuttomasti vaikeuta muiden oikeutta käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa”.

(23.4.2020 klo 20.40 korjattu ravintolan nimi.)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut