Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yritys putsasi varastohallin linnun ulosteista Helsingissä – asentaa sisällä takseihin koronasuojia

Ainakin 150 helsinkiläiseen taksiin on asennettu koronasuoja kuljettajan ja matkustamon väliin. Asennuksia tekee esimerkiksi Vallilan konepaja-alueella toimiva yritys.

– Asennuksia on tehty muun muassa Taksi Helsingin, Kovasen, Fiksutaksin ja Menevän henkilö- ja tila-autoihin. Koronasuojauksia on asennettu esimerkiksi sellaisiin autoihin, jotka tekevät paljon kela-kyytejä, sanoo Newjob Finlandin toimitusjohtaja Jari Torvelainen.

Torvelainen sanoo, että muovikalvo vastaa paksuudeltaan rakennustyömailla käytettyä asbestisuojaa. Matkustusmukavuuden vuoksi kalvo on kuitenkin läpinäkyvä.

– Ilmastointi luo pienen ylipaineen kuljettajan puoleiseen tilaan. Kalvo on auki penkkien alla. Periaate on sama kuin rakennustyömaiden pölysuojauksessa.

Asennukset tehdään VR:n vanhassa kalustehallissa, jonka omistaa Vallilan Ratapiha oy. Tyhjillään ollut halli on ollut viime vuodet siivottomassa kunnossa. Monet ikkunat on kivitetty rikki.

Vielä talvella hallin lattia oli täynnä linnun ulostetta ,ja sisällä oli muun muassa likaisia patjoja.

– Kaikki ne on siivottu pois ja ikkunat on tiivistetty. Tila on hyvin tuulettuva. Ehkä siksi saimme tilan käyttöön, koska lupasimme siivota sen. Rakennus on museoviraston suojelema, Torvelainen kertoo.

Vallilan Ratapiha Oy on suunnitellut "Lasipalatsiksi" kutsuttuun tilaan muun muassa ravintoloita ja liikuntapaikkoja.