Yritys putsasi varastohallin linnun ulosteista Helsingissä – asentaa sisällä takseihin koronasuojia

Rakennusalalla toimiva Newjob Finland kunnosti Vallilan konepajalla olevan rakennuksen tänä keväänä. Sisällä asennetaan autoihin koronasuojauksia. Yrityksen mukaan autot desinfioidaan ennen asennusta. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Ainakin 150 helsinkiläiseen taksiin on asennettu koronasuoja kuljettajan ja matkustamon väliin. Asennuksia tekee esimerkiksi Vallilan konepaja-alueella toimiva yritys.

– Asennuksia on tehty muun muassa Taksi Helsingin, Kovasen, Fiksutaksin ja Menevän henkilö- ja tila-autoihin. Koronasuojauksia on asennettu esimerkiksi sellaisiin autoihin, jotka tekevät paljon kela-kyytejä, sanoo Newjob Finlandin toimitusjohtaja Jari Torvelainen.

Torvelainen sanoo, että muovikalvo vastaa paksuudeltaan rakennustyömailla käytettyä asbestisuojaa. Matkustusmukavuuden vuoksi kalvo on kuitenkin läpinäkyvä.

– Ilmastointi luo pienen ylipaineen kuljettajan puoleiseen tilaan. Kalvo on auki penkkien alla. Periaate on sama kuin rakennustyömaiden pölysuojauksessa.

Vallilan konepajan halli kuvattuna viime marraskuussa. Sisällä ja ulkona oli paljon roskia, kuten likaisia patjoja. Varastossa eli paljon lintuja, joten pinnat olivat täynnä ulostetta. Aapo Siippainen

Asennukset tehdään VR:n vanhassa kalustehallissa, jonka omistaa Vallilan Ratapiha oy. Tyhjillään ollut halli on ollut viime vuodet siivottomassa kunnossa. Monet ikkunat on kivitetty rikki.

Vielä talvella hallin lattia oli täynnä linnun ulostetta ,ja sisällä oli muun muassa likaisia patjoja.

– Kaikki ne on siivottu pois ja ikkunat on tiivistetty. Tila on hyvin tuulettuva. Ehkä siksi saimme tilan käyttöön, koska lupasimme siivota sen. Rakennus on museoviraston suojelema, Torvelainen kertoo.

Vallilan Ratapiha Oy on suunnitellut "Lasipalatsiksi" kutsuttuun tilaan muun muassa ravintoloita ja liikuntapaikkoja.

Rakennusalalla toimiva Newjob Finland kunnosti Vallilan konepajalla olevan rakennuksen tänä keväänä. Sisällä asennetaan autoihin koronasuojauksia. Yrityksen mukaan autot desinfioidaan ennen asennusta. Aapo Siippainen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut