Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on vuoden nuori yrittäjä Helsingistä – asiakkaina Slipknot ja Foo Fighters

Helsingin yrittäjät ry on valinnut vuoden 2020 helsinkiläiseksi nuoreksi yrittäjäksi Douglas Castron, 33, joka on erikoistunut musiikkialan laitteisiin ja ohjelmistoihin.

Castron tie yrittäjäksi on vähintäänkin mielenkiintoinen: hän kiinnostui kotimaassaan Chilessä suomalaisesta hevimetallimusiikista, kunnes saapui 16-vuotiaana vaihto-oppilaaksi Suomeen. Pohjoinen maa tuntui heti henkiseltä kodilta.

Vuonna 2009 hän muutti takaisin Suomeen.

Nyt Castrolla on kaksikin eri musiikkialan yritystä, joiden pääpaikka on Helsinki, mutta joiden toiminta on vahvasti kansainvälistä.

Vuonna 2014 hän perusti Darkglass Electronics -yrityksen ja kolme vuotta myöhemmin Neural DSP Technologies Oy:n.

Yritykset työllistävät nyt hieman yli 70 työntekijää.

– Uskon vahvasti siihen, että seuraavan vuoden kuluessa tämä määrä kaksinkertaistuu, Castro paljastaa.

Castron yritykset valmistavat muun muassa bassokitaraa varten suunniteltuja laitteita, esimerkiksi vahvistimia ja bassopedaaleja.

Darkglass Electronicsin asiakkaana on maailman tunnetuimpia bändejä Foo Fightersista Slipknotiin.

– Musiikkiala on kovaa liiketoimintaa, mutta se on toisaalta täynnä mahdollisuuksia. Tämä on intohimoni ja minä olen tiimini kanssa todella onnekas, kun voin toimia tällä alalla, Castro luonnehtii.

– Suomessa on esimerkiksi Chileen verrattuna hyvin vähän byrokratiaa ja se tietenkin helpottaa yrittämistä.

Tuomaristo arvostaa Castron yritysten kansainvälistä otetta.

– Hänen tarinansa on hieno esimerkki siitä, kuinka Suomessa yrityksensä perustanut kansainvälinen osaaja on pystynyt kehittämänsä tuotteen avulla erottautumaan toimialallaan ja luomaan kasvua sekä työllistämään useita ihmisiä, kertoo Helsingin yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus.

Alueellinen voittaja jatkaa valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Jyväskylässä ensi lokakuussa.