Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tämän puistonpenkin tarkoitus estää asunnottomien levähtäminen? – Näin vastaa kaupunki

Kivinokassa syntyi hiljattain pienimuotoista äläkkää puistonpenkistä, jossa on keskellä ”välirauta”. Onko sen tarkoitus estää asunnottomien levähtäminen penkillä?

– Se ei ole mikään välirauta vaan käsinoja. Niitä voi tässä penkkimallissa olla yhdestä neljään, kertoo Helsingin kaupungin puistovastaava Pekka Engblom.

Lukijan mielestä selitys on huono, sillä esimerkiksi ikäihmisen nousemista auttavat käsinojathan sijaitsisivat penkin päissä.

– Ei se ole selitys, vaan fakta, tokaisee Engblom.

Lue myös: Asunnottomat ahdingossa koronan vuoksi – Sörnäisten yökeskus ollut täynnä ja tulijoiden määrää jouduttu rajoittamaan

Penkkimallista on hänen mukaansa kaupungin puistoissa erilaisia kokoonpanoja, myös sellaisia, joissa käsinojat ovat penkin päissä. Kohtia, joissa käsinoja voi sijaita, on penkissä useita.

– Tuossa kohtaa se edesauttaa kahden vierekkäisen ihmisen nousemista.

Engblomin mukaan joissakin penkeissä on neljä käsinojaa, joilla samalla rajataan istujille henkilökohtaista tilaa.

– Tietysti yksi funktio tuollaisessa voi olla, ettei penkillä maata, hän myöntää.

– Pääasiallinen syy on kuitenkin esteellisten henkilöiden ja esimerkiksi juuri iäkkäiden helpompi istuminen ja ylöspääsy.

Lue myös: Helsinki alkaa tarjota asunnottomille ateriat

Kyseinen penkkimalli on Engblomin mukaan HKR:n oma ja kaupungin yleisin ns. metsäpenkki, joita on Helsingissä satoja.