"Kaikkien aikojen etävappu" – tällaista ohjelmaa Helsinki tarjoaa, muun muassa JVG ja Club for Five virtuaalikeikoilla

Havis Amanda eli Manta ei tänä vappuna saa lakkia päähänsä kuin virtuaalisesti. Ella Kajaste / arkisto
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kaikkien aikojen etävappua juhlitaan kotona, julistaa Helsingin kaupunki. Kun Ullikselle ja Mantan lakitukseen on tänä vuonna turha suunnata, vietetään vappua kotisohvilla.

Kuva: Mantaa ei todellakaan lakiteta tänä vappuna – korkea aita ilmestyi patsaan ympärille

Vappuaaton starttaa virtuaalisesti toteutettava Mantan lakitus. Ilta jatkuu JVG:n keikalla, johon voi osallistua oman avattaren eli virtuaalihahmon avulla. Myös Club for Five ja Rajaton esiintyvät Helsinki-kanavalla Savoy-teatterin virtuaalivapussa.

Vappua vietetään pian videoyhteydellä – siirretäänkö ylioppilasjuhlat alkusyksyyn?

Viranomaisten ohjeiden mukaisesti vapun viettoon ei kokoonnuta.

– Koska fyysinen kokoontuminen tai liikkuminen ei näissä oloissa ole mahdollista olemme luoneet yhdessä kumppaniemme kanssa monipuolisen kattauksen vappuohjelmaa kotona nautittavaksi, kertoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Lue myös: Vappu ja muut kevään juhlat menivät uusiksi – "Voitaisiin vähän ottaa simaa"

– Koronakriisin tuomat rajoitukset iskevät lujaa tapahtuma- ja musiikkialalle. Samalla uudet innovaatiot ja digitaaliset palvelut ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia konserttien ja tapahtumien järjestämiseen. Vappuna pääsemme kokemaan sekä Mantan lakituksen että JVG:n konsertin Helsingin keskustasta luodun digitaalisen kaksosen avulla, Virtuaalisessa Helsingissä. Kokemus tulee olemaan ainutlaatuinen ja luo toivottavasti aitoa yhteisöllisyyttä etävapun viettoon, Jan Vapaavuori toivoo tiedotteessa.

HU selvitti: Korona sulki ravintolat – mitä tapahtui varastossa olleelle ruoalle?

Vappuohjelman ohella kaupungin verkkosivuille nostetaan listaus tahoista, mistä saa apua ja tukea myös vapun aikaan.

JVG – Ikuinen Vappu, 30. huhtikuuta kello 19, Virtuaalinen Helsinki, Helsinki-kanava ja Burst.fi. Tallenne katsottavissa keikan jälkeen 48 tuntia osoitteessa helsinkikanava.fi .

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut