"Kaikkien aikojen etävappu" – tällaista ohjelmaa Helsinki tarjoaa, muun muassa JVG ja Club for Five virtuaalikeikoilla

Kaikkien aikojen etävappua juhlitaan kotona, julistaa Helsingin kaupunki. Kun Ullikselle ja Mantan lakitukseen on tänä vuonna turha suunnata, vietetään vappua kotisohvilla.

Kuva: Mantaa ei todellakaan lakiteta tänä vappuna – korkea aita ilmestyi patsaan ympärille

Vappuaaton starttaa virtuaalisesti toteutettava Mantan lakitus. Ilta jatkuu JVG:n keikalla, johon voi osallistua oman avattaren eli virtuaalihahmon avulla. Myös Club for Five ja Rajaton esiintyvät Helsinki-kanavalla Savoy-teatterin virtuaalivapussa.

Vappua vietetään pian videoyhteydellä – siirretäänkö ylioppilasjuhlat alkusyksyyn?

Viranomaisten ohjeiden mukaisesti vapun viettoon ei kokoonnuta.

– Koska fyysinen kokoontuminen tai liikkuminen ei näissä oloissa ole mahdollista olemme luoneet yhdessä kumppaniemme kanssa monipuolisen kattauksen vappuohjelmaa kotona nautittavaksi, kertoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Lue myös: Vappu ja muut kevään juhlat menivät uusiksi – "Voitaisiin vähän ottaa simaa"

– Koronakriisin tuomat rajoitukset iskevät lujaa tapahtuma- ja musiikkialalle. Samalla uudet innovaatiot ja digitaaliset palvelut ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia konserttien ja tapahtumien järjestämiseen. Vappuna pääsemme kokemaan sekä Mantan lakituksen että JVG:n konsertin Helsingin keskustasta luodun digitaalisen kaksosen avulla, Virtuaalisessa Helsingissä. Kokemus tulee olemaan ainutlaatuinen ja luo toivottavasti aitoa yhteisöllisyyttä etävapun viettoon, Jan Vapaavuori toivoo tiedotteessa.

HU selvitti: Korona sulki ravintolat – mitä tapahtui varastossa olleelle ruoalle?

Vappuohjelman ohella kaupungin verkkosivuille nostetaan listaus tahoista, mistä saa apua ja tukea myös vapun aikaan.

JVG – Ikuinen Vappu, 30. huhtikuuta kello 19, Virtuaalinen Helsinki, Helsinki-kanava ja Burst.fi. Tallenne katsottavissa keikan jälkeen 48 tuntia osoitteessa helsinkikanava.fi .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut