Helsinki haluaa ihmiset käyttämään rantoja – tulossa 130 kilometriä käveltävää ja pyöräiltävää rantareittiä

Rantareitti kattaa alkuvaiheessa Helsingin ydinkeskustan. Helsingin kaupunki
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Helsingillä on 130 kilometriä julkista rantaa, jota kehitetään vaiheittain niin, että se muodostaa kävely- ja pyöräilyreittien verkoston. Ensimmäisenä osana reittiä avataan kantakaupungin kierros tänä kesänä.

Noin 15 kilometrin mittaisella kierroksella pääsee tutustumaan keskustan rantoihin ja merellisiin ympäristöihin. Opaskylttien kartalla kuvataan koko reitti sekä kaupunkipyörien, vesibussien ja metron asemat.

Kartalle on merkitty reitin varrella sijaitsevia kiinnostavia kohteita, kuten Finlandiatalo, Kasvitieteellinen puutarha ja Hietaranta sekä muita mielenkiintoisia paikkoja arkkitehtuurista toreihin.

Helsingin rantareitti jakautuu kantakaupungin rakennettuun urbaaniin rantaan sekä esikaupunkialueiden pääosin rakentamattomiin rantoihin. Opastettu rantareitti kattaa tulevaisuudessa koko Helsingin, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kantakaupungin reitin jälkeen seuraavina ovat Seurasaarenselkä ja Lauttasaari. Opasteita pystytetään tulevina vuosina myös rantareiteille Vanhankaupunginlahdella, Laajasalossa ja Itä-Helsingissä.

Opastetuilla rantareiteillä lisätään Helsingin ranta-alueiden vetovoimaa ja tuodaan tunnetuksi reitin palvelutarjontaa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Rantareitit kannustavat liikkumaan rannoilla. Poikkeuksena moneen muuhun eurooppalaiseen pääkaupunkiin, Helsingin rantareitit ovat kaikille avoimia sekä hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella.

Kantakaupungin reitin varrella voi nähdä ja kokea kaupungin muutoksen; entisten satama-alueiden uudet asuin- ja toimistoalueet sekä monikerroksisen arkkitehtuurin eri vuosisatojen ja -kymmenten ajalta. Merellinen Helsinki avautuu myös vehreinä puistoina, vilkkaina toreina sekä vaihtuvina näkyminä saaristoon ja merelle.

Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut