Korona aikaisti koulu- ja päiväkotiremontteja Helsingissä – "On selvää, että mietimme miten saisimme tästä jotain positiivista irti"

Korjaukset: Joitain kesäksi tarkoitettuja remontteja on jo aloitettu.

– Tämä on meille selkeä parannus. Erityisesti minua ilahduttaa, että tässä on kuultu lapsia. Aikuiset olisivat valinneet vähän erilaisia välineitä, sanoo Ruoholahden ala-asteen koulun rehtori Jouni-Jukka Annala jo ennen kesälomia valmistuvasta piharemontista. Johanna Erjonsalo
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Korona on aikaistanut osaa koulujen ja päiväkotien tarkoitettuja remontteja Helsingissä.

Yksi tällaisista kohteista on Ruoholahden ala-asteen koulun piharemontti, jota päästiin aloittamaan heti maaliskuussa, kun koulut suljettiin.

– Kyllä se näin on. Piharemontin oli tarkoitus alkaa huhtikuun lopulla. Kun tieto koulujen sulkemisesta tuli, meidän toiveemme oli, että remontti aloitetaan heti, kertoo rehtori Jouni-Jukka Annala.

Koronan aiheuttamasta koulusulusta huolimatta Annala on suorastaan iloinen, että urakoitsija pystyi aloittamaan remontin nopealla aikataululla.

– Se oli meille erittäin hyvä juttu. Minulla oli etukäteen suuri huoli siitä, että miten huhtikuussa varmistetaan, ettei vahinkoja pääse sattumaan, kun urakoitsija tekee tontilla töitä koulutyön ohessa. Nyt lapsia ei tarvitse varoa niin paljon ja työ on helpompi tehdä.

Koulussa on tällä hetkellä lähiopetuksessa 20 lasta. Oppilaita on yhteensä 320.

Se on kaikkien etu.

Remontin myötä koulun pihalle on tulossa muun muassa lisää keinuja, leikkitelineitä ja uusi pelikenttä.

Piharemontti on osallistuvan budjetoinnin hanke ja se toteutettiin yhdessä yhden koulun luokan suunnitelmia mukaillen.

Koulujen ja päiväkotien tiloja hallinnoiva kasvatuksen ja koulutuksen toimialan (Kasko) tilapalvelupäällikkö Mauno Kempin mukaa Kasko kartoittaa parhaillaan yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan kanssa, mitä remontteja pystyttäisiin aloittamaan suunniteltua aikaisemmin.

– On selvä, että kun meillä on tällainen tilanne, niin mietimme, että miten saisimme siitä jotain positiivista irti. Nyt kartoitamme, mitä hankkeita voimme edistää etuajassa. Se on kaikkien etu.

Rakennusten ja yleisten alueiden yksikön päällikkö Pasi Lönnberg kaupunkiympäristön toimialalta vahvistaa, että joitain remontteja on jo aloitettu suunniteltua aikaisemmin. Esimerkiksi Tapulikaupungissa sijaitsevassa päiväkoti Mintussa aloitettiin sisäilmakorjaukset ennen aikojaan.

– Joitain on aloitettu. Määrää en osaa sanoa. Olemme kehottaneet isännöitsijöitä aikaistamaan kesäksi tarkoitettuja hommia. Harkintaa pitää nyt kuitenkin käyttää ja käydä keskusteluita rehtoreiden ja päiväkotien johtajien kanssa, että onko niitä järkeä aloittaa vai ei.

Erityisesti sisäremonttien aloittamista hidastaa se, että tämän hetkisen linjauksen mukaan esimerkiksi koulut avattaisiin tänä keväällä vielä muutamaksi viikoksi eli 14. toukokuuta.

– Kiinteistöhuoltoyrityksille eli palvelun tuottajille on laitettu viestiä, että pieniä korjaustöitä voi toteuttaa. Jos lista repsottaa, niin niitä voi kiinnitellä, Lönnberg jatkaa.

Valtaosassa päiväkodeissa ja kouluissa on koronasuluista huolimatta päivittäin toimintaa.

Tulevalle kesälle päiväkoteihin ja kouluihin on suunniteltu isojen uudis- ja perusparannushankkeiden lisäksi ennätyksellisen monta lisätilahanketta.

– Kyse on paristakymmenestä hankkeesta, joissa kasvavan oppilasmäärän vuoksi kouluihin tarvitaan lisätiloja. Sekä viime että tämä vuosi on ollut rakentamisessa poikkeuksellisen vilkas, Kemppi jatkaa.

Kuluvalle vuodelle on kirjattu yhteensä sata suomen- ja ruotsinkielisten peruskoulujen, muiden oppilaitosten ja päiväkotien korjauskohdetta. Helsinki on varannut tälle vuodelle vuosikorjauksiin 20 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut