Vuosaareen nousee Cirrusta korkeampi torni – kuvat

Havainnekuvassa Vuosaaren uusi tornitalo. Myös muuta korkeampaa rakentamista kaavaillaan Vuotien varteen. Taustalla näkyy Cirrus. Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Kaisa Paastela

Vuosaari on saamassa uuden maamerkin, sillä Vuotien varteen suunnitellaan 33-kerroksista tornitaloa. Alueen korkeimman rakennuksen titteliä on tähän saakka pitänyt 26-kerroksinen Cirrus, joka on myös Suomen korkein asuinrakennus.

Uusi torni liittyy Aurinkolahden Aromikujan ympäristön suunnitteluun, jossa korkeampi rakentaminen sijoittuu Vuotien varteen ja matalampi 3–8-kerroksinen rakentaminen Bertha Pauligin kadun varrelle. Lisäksi tutkitaan päivittäistavarakaupan sijoittamista alueelle.

Palvelukeskus Albatrossia laajennetaan sosiaali- ja terveyspalvelujen monipalvelukeskukseksi.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Vuosaaren keskustan kehittyminen monipuolisesti asumisen, liiketilojen, palveluiden ja toimitilojen kokonaisuutena. Samalla Vuosaaren kävelykeskustaa laajennetaan kohti Aurinkolahtea ja Uutelaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Selvitys: Vuosaaren huipulle voisi sijoittaa 200-metrisen tuulivoimalan
    3.2.2016 12:11

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut