Pelle Miljoona: Kalliosta on tullut perussuomalaisten paratiisi

Pelle Miljoona, olet koulutukseltasi peruskoulunopettaja. Mitä haluaisit opettaa ihmisille punkista?

–Punkkia, kuten muutakaan luomukamaa, ei voi opettaa, se pitää hiffata.

Mistä nimi Pelle Miljoona tulee?

–Brasilialainen futislegenda antoi mulle etunimen. Sukunimen plokkasin eräänä tähtikirkkaana talviyönä kun tsiigasin taivaalle.

Kumpi tuo enemmän miljoonia, levyjen vai kirjojen julkaiseminen?

–Molemmat lajit ovat todella huono bisnes, varsinkin näinä päivinä ku jengi imuroi musat netistä ja on liian laiska tarttumaan kirjaan. Hallituksen giljotiini hoitaa loput. Fyrkka ei oo koskaan ollu mun valuuttaa.

Milloin on maailman vanhin fiilis?

–Tota pitää kysyä Tumppi Varoselta, joka on kyseisen biisin kirjoittanut.

Olet asunut Helsingin Kalliossa vuodesta 1978 lähtien. Mikä Kalliossa on muuttunut eniten lähes 40 vuoden aikana?

–Kalliosta on tullut kansainvälinen ja monikulttuurinen barrio, jokaisen perussuomalaisen paratiisi. Ruokalistalta löytyy kaikkea perunamuusista sushiin. Edelleen boheemi mesta, Helsingin Kreuzberg.

”Musta tuntuu, että tän ajan nuoriso tiedostaa todellisuutta, jossa maailma elää. Se miettii omaa tulevaisuutta ja on epätietoinen”. Sanoit näin vuonna 1983 Peter von Baghin henkilökuvassa. Mitä mieltä olet nykynuorisosta?

–Jokainen sukupolvi tekee kapinansa. Nykysukupolven kapina tapahtuu virtuaalitodellisuudessa. Surulliselta tuntuu se, minkälaisen maailman jätämme heille perinnöksi.

Kuljetko vielä paljon bussilla?

–Kuljen tarvittaessa bussilla. Nastaa, että bussilippujen hinnat ovat tulleet alaspäin, kilpailu skulaa ja asiakas kiittää.

Pelle Miljoona konsertoi kotikaupungissaan 20.5. Kulttuuritalolla, 27.5. Myllypuron Jyväsessä, 12.6. Espan Lavalla ja 27.7. Pienpanimofestissä Rautatientorilla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut