"Ei tonttia suurmoskeijalle" – uusi puolue vastustaa

Helsingin kristillisdemokraattien mielestä Helsingin kaupungin ei tule osoittaa tonttia eikä tehdä kaavamuutoksia suurmoskeijaa varten.

Helsinkiinkaavailtu suurmoskeijahanke on ollut esillä jo esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Hankkeen kannattajaryhmä on vieraillut valtuustoryhmissä kertomassa islamilaisen kulttuurikeskuksen ja suurmoskeijan tarpeesta Helsingissä.

Tarkoitus olisi rakentaa keskus, joka olisi avoin kaikille muslimeille ja myös suomalaisille mahdollisuutena tutustua islamilaiseen kulttuuriin ja uskontoon. Kristillisdemokraatit kertovat tiedotteessaan, että Helsingissä arvioidaan olevan 70000 sunnimuslimia ja 10000 shiiamuslimia.

Kristillisdemokraatit toteavat kannanotossaan, että pääkaupunkiseudun muslimiyhteisöillä on monta kymmentä uskonnonharjoituspaikkaa, joista Helsingissä on 21.

Kristillisten tiedotteessa sanotaan, että kuten monet muslimit ovat julkisuudessa tuoneet esille, ei ole mahdollista rakentaa eri uskontosuuntia ja etnistä taustaa edustavien muslimien yhteistä, maltillista islamia edustavaa suurmoskeijaa.

Kristillistenmielestä merkittäväosa Suomeen muuttavista muslimeista tulee konfliktialueilta pakolaisina ja turvapaikanhakijoina. Heidän on tarkoitus palata kotimaahansa, kun olot siellä rauhoittuvat.

Kristillisten mielestä suurmoskeijan rakennushanke uhkaa lisätä muslimiryhmien välisiä jännitteitä, vaikka monet heistä ovat tulleet Suomeen nimenomaan jännitteitä pakoon.

Aiemmin suurmoskeijaa ovat vastustaneet äänekkäimmin perussuomalaiset

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut