HSL: Mobiililippu halpenee elokuussa, tekstiviestilippu kallistuu

Mobiilimaksaminen halpenee HSL:n busseissa 15. elokuuta alkaen.

toimitus

HSL Mobiililipun hinta halpenee elokuun 15. päivä. Samaan aikaan tekstiviestilipun hinta kallistuu, kun sen kelpoisuusalue laajenee länsimetron uusille asemille Koivusaareen ja Lauttasaareen sekä uusille metron liityntälinjoille Helsingissä.

Puhelimella tilattava Helsingin sisäinen mobiililippu-lippu halpenee 3,20 eurosta 2,90 euroon. Samalla tekstiviestilipun hinta nousee 2,60 eurosta 2,90 euroon.

Kuljettajalta tai konduktööriltä ostettuna lippu on kalliimpi eli 3,20 euroa. Yöllä puhelimella tilattavat liput maksavat normaalin yökertalipun eli joko 5 euroa (sisäinen liikenne), 7 euroa (seutulippu, lähiseutu 2) tai 10 euroa (lähiseutu 3).

Mobiililipun voi tilata älypuhelimeen ladattavalla maksuttomalla HSL Mobiililippu -sovelluksella.

Mobiililippu on kertalippu, joka käy kaikissa liikennevälineissä HSL:n matkustusalueilla. Lippu on voimassa 80 minuuttia. Kolmen vyöhykkeen lipun vaihtoaika on 100 minuuttia.

Tekstiviestilippu on voimassa tunnin ostohetkestä. Sillä voi matkustaa vain Helsingin alueella raitiovaunuissa, metrossa, Suomenlinnan lautalla, junaliikenteessä, metron itäisillä liityntäbussilinjoilla ja runkolinjan 560 busseissa. Kertalipun voi tilata tekstiviestinä kännykkään. Tilatut liput veloitetaan puhelinlaskulla.

HSL Mobiililipun kehittäminen jatkuu, ja tavoitteena on, että mobiililippu korvaa vähitellen tekstiviestilipun.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut