K-kauppojen ensimmäinen itsepalvelukassa avautui – Iso-Britanniassa 19 prosenttia varastaa

K-supermarket Postitalossa on avattu K-ryhmän kauppojen ensimmäinen itsepalvelukassa. Postitalon K-supermarketissa itsepalvelukassoja on neljä.

Postitalon Kauppias Aki Luomasen mukaan asiakkaat ovat ottaneet itsepalvelukassat käyttöönsä nopeasti ja omaksuneet niiden käytön ilman ohjeitakin. Kassat ovat tarkoitettu erityisesti muutaman tuotteen ostaville asiakkaille.

Henkilökunta on kuitenkin paikalla opastamassa sekä valvomassa, ettei kassoilla tule väärinkäytöksiä. Henkilökunnan avustuksella myös pullonpalautuslaput, alennuskupongit ja alennustarratuotteet voi käyttää itsepalvelukassoilla.

Itsepalvelukassojen käytön on tarkoitus purkaa tavallisten kassojen jonoja. Helsingin Uutisten toimittajan vuonna 2013 tekemässä käyttötestissä näytti siltä, että

Brittiläisen säästämiseen keskittyvän VoucherCodesPro.co.uk -nettisivuston vuonna 2013 tekemässä laajasti siteeratussa tutkimuksessa selvisi, että jopa 19 prosenttia sikäläisistä itsepalvelukassojen käyttäjistä ottaa joskus tavaraa mukaan maksamatta. Suurin syy varastamiseen on, ettei kassa syystä tai toisesta tunnista viivakoodia ja asiakas turhautuu yrittämiseen.

Eniten itsepalvelukassojen ohi kulki hedelmiä ja vihanneksia. Iso-Britanniassa on vuonna 2015 arvioitu olevan noin 42000 itsepalvelukassaa. Suomessa kassojen määrä ei toistaiseksi ole lähtenyt hurjaan kasvuun.

Seuraavat K-ryhmän itsepalvelukassat avautuvat toukokuun aikana K-citymarket Ruoholahteen Helsinkiin ja K-supermarket Katariinaan Kaarinaan. Suomessa itsepalvelukassoja on käytössä muun muassa Ikea-tavaratalolla sekä S-ryhmän kaupoissa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut