Seurakunta oikoo MV-lehden väitteitä – "Turvapaikanhakijat kävivät kerhossa kolmesti"

Sosiaalisessa mediassaleviävä kirjoitus turvapaikanhakijoiden osallistumisesta seurakunnanlasten iltapäiväkerhoon on aiheuttanut valtaisan myrskyn. Tapauksen on huomioinut myös maahanmuuttovastainen vaihtoehtomedia.

Kangasalan seurakunnan johtava lapsi- ja perhetyön työntekijäKarin Uotilaoikoo kuitenkin esitettyjä väitteitäTamperelaisenhaastattelussa. Väitteiden mukaan Suoraman seurakuntakeskuksen iltapäiväkerhossaolisi käynyt maahanmuuttajataustaisia miehiä vapaaehtoistyössä.

–Maahanmuuttajataustaisia ihmisiä ei meillä ole töissä.Kyseessä oli alle tunnin mittainen vierailu Kaivannon vastaanottokeskuksesta, Uotila kommentoi Tamperelaiselle.

Kangasalan seurakunta laati myös virallisen tiedotteen asiasta torstaina, kun asiasta nousi kohu.Tiedotteenmukaan Suoraman seurakuntakeskuksen iltapäiväkerhossa on kuluvan kevään aikana vieraillut kolmena eri kertana turvapaikanhakijoita.

– Kyseei ole vapaaehtoisista vaan kerhovieraista. Vierailijoita on ollut kerralla neljä tai viisi henkeä. Vierailijat ovat pelanneet ja askarrelleet lasten kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi Vatialan päiväkerhossa on vieraillut kerran neljä turvapaikanhakijaa.

Seurakunnan mukaan vierailujen aikana seurakunnan työntekijä on ollut mukana toiminnassa ja vastannut siitä.

Sosiaalisessa mediassa äidit ovat puolestaan olleet huolissaan siitä, millaiset taustat turvapaikanhakijoilla on. Facebookiin kirjoittanut äiti sanoo, ettei vierailuista kerrottu vanhemmille etukäteen.

Lain mukaan lasten kanssa työskentelevien rikostausta tulee selvittää, mikäli kyseessä on yli kolmen kuukauden mittainen työsuhde.

Katso sosiaalisessa mediassa leviävä kirjoitus ja lue kokouutinen Tamperelaisesta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut