Lehti lähetti Ensitreffit Alttarilla -terapeutille hieromasauvan ja käyttöohjeet – "lähentelee seksuaalista häirintää"

Psykoterapeutti Maaret Kallio sai Ylioppilaslehdeltä palautteeksi hieromasauvan. Johanna Erjonsalo

Toni Tervo

Muun muassa Ensitreffit Alttarilla -ohjelmasta tuttu psykoterapeuttiMaaret Kallio kertoo blogissaan saaneensa Ylioppilaslehdeltä hieromasauvan ja käyttöohjeet palautteena kirjoittamaansa blogiin

–Blogistani tutut otsikot oli Ylioppilaslehdessä käännetty ohjeiksi käyttää hieromasauvaa ja opastaa minua seksuaaliseen tutkimusmatkailuun itseni kanssa.

Kallio pohtii kirjoituksessaan onko median soveliasta näyttää tällaista esimerkkiä tilanteessa, jossa asiallisen palautteen saaminen on muutenkin vaikeaa.

–Viime aikoina mediassa on peräänkuulutettu yhä voimallisemmin asiallisen mielipideilmaisun puolesta. Silti hetkittäin tuntuu, että ruminta esimerkkiä näyttävät media ja toimittajat itse.

–Vuosia seksuaalisen häirinnän, hyväksikäytön ja väkivallan parissa työtä tehneenä asiantuntijana on vaikea käsittää Ylioppilaslehden journalistiikkaa. Palauteviestin kohdentaminen naisasiantuntijan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen lähentelee seksuaalista häirintää. Onko ilkeys ja häirintä sallitumpaa, jos sen pukee huumorin piikkiin? Jos tarkoituksena on ilkeillä seksuaalisuutta välineenä käyttäen, olisi tärkeää pohtia, miksi se on Ylioppilaslehdelle antoisaa?

Aiemmin räväkkänä yhteiskunnallisena keskustelijana tunnettu Ylioppilaslehti on viime aikoina profiloitunut alapääaiheisilla kohautuksilla. Vuonna 2013 lehti julkaisi artikkeli, jossa kaksi toimittajaa kertoi ulostaneensa housuunsa bussimatkan aikana Helsingistä Turkuun

Alkuvuodesta lehti puolestaan kysyi konservatiiviselta tapakouluttaja Kaarina Suonperältä ohjeita anaaliseksiin ja suolihuuhteluun.

Muokattu 25.4. klo 11.40. Korjattu Maaret Kallion koulutustietoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut