Maraton tavoitti liki 5 000 vauhtiveikkoa tai -venlaa – peltipoliisit panivat parastaan

Rikesakkojen kallistumisella on ollut vaikutuksia ylinopeuksien määrään, kertoo Helsingin yliopiston tuore tutkimus. Päivi Tuovinen / Arkisto

toimitus

Vuorokauden mittaisessa poliisin nopeusvalvontamaratonissa tavoitettiin Suomessa yhteensä 4 800 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa.

Määrä on noussut 400:lla viime vuodesta, jolloin ylinopeutta ajaneita oli 4400.

Valvonta aloitettiin 21. huhtikuuta kello 6 ja se päättyi 22. huhtikuuta kello 6.

Ylinopeutta ajaneiden määrän lisäys johtuu lähinnä automaattivalvonnasta."

Ylinopeutta ajaneiden määrän lisäys johtuu Poliisihallituksen poliisitarkastajan Kari Onnisen mukaan lähinnä automaattivalvonnalla todetuista ylinopeuksista, koska valvontakameroita oli nyt käytössä enemmän kuin viime vuonna (tänä vuonna 70, viime vuonna 62).

– Noin 4 800 kiinnijäänyttä kuljettajaa osoittaa, että nopeusvalvonnalle on edelleenkin olemassa selkeä tarve. Poikkeuksellisen laaja ja runsas tiedottaminenkaan ei hillinnyt kaikkien kaasujalkaa, Onninen sanoo.

Tilanteessa on kuitenkin Onnisen mukaan tapahtunut myönteistä kehitystä, koska valvonnan tuntimäärään suhteutettuna ylinopeutta ajaneiden määrä on laskenut.

Valvonta toteutettiin poliisimiesten suorittamalla sekä automaattivalvonnalla ja sitä kohdennettiin kaikkein riskialteimmalle tiestölle.

Valvontaa toteutettiin samaan aikaan yli 20 Euroopan maassa ja sitä koordinoi Euroopan liikennepoliisiverkosto (Tispol).

Suomessa maratoniin osallistuivat kaikki poliisilaitokset.

Nopeusvalvontamaraton on Saksan poliisin kehittämä konsepti ja se oli käytössä toista kertaa näin monessa Tispol-jäsenmaassa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut