Lehti: Juutalaisvastainen professori hämmentää natsivertauksillaan

Kannanotoillaan kohua herättänyt professori työskentelee Aalto-yliopistossa. Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

toimitus

Aalto-yliopiston professori Paavo Kinnunen on Facebook-kirjoittelussaan väittänyt muun muassa, että juutalaiset ovat perustaneet maailman rasistisimman uskonnon.

Kirjoittelu on kestänyt jokaksi vuotta, kertoo Kirkko & kaupunki -lehti (21.4.) sekäValomerkki-verkkomedia.

Yliopiston mukaan professori puhuu yksityishenkilönä.

Kinnunen on verrannut Israelia natsi-Saksaan."

Kinnunen on Valomerkin mukaan kirjoittanut julkisessa Facebook-profiilissaan muiden muassa seuraavasti:

– Juutalaiset varmasti ovat erityinen, erityisempi kuin mikään muu ihmisryhmä. He ovat perustaneet kaikkein rasistisimman uskonnon, johon yhdistyy suora perimyslinja heidän Jumalaansa antaen heille lupauksen maasta, orjia, omaisuutta, luvan tappaa ei-juutalaisia.

– Seuraamalla näitä uskonnollisia kappaleita, jotka on kuvattu heidän Talmudissaan... nämä Jumalan valitsemat kahelit ovat perustaneet kavalalla petoksella nykymaailman kaikkein äärifasistisimman yhteiskunnan...

Kinnunen on toistuvasti verrannut Israelia natsi-Saksaan. Hän on väittänyt, että Israelin määrätietoisena poliittisena tavoitteena on tappaa mahdollisimman paljon palestiinalaisia.

Kinnunen kiistää olevansa antisemitisti:

– En ole juutalaisvastainen, enkä myöskään arabivastainen, tai rasistinen ylipäätään, päinvastoin olen anti-rasisti ja poliittista toimintaani yksityishenkilönä ohjaa humanismi, ei semitismi eikä myöskään anti-semitismi tai anti-islamismi.

Kinnusen kirjoittelu tuli päivänvaloon viime helmikuussa, kun IsraellyCool-niminen blogi julkaisi häntä koskevan kirjoituksen, jonka yhteydessä oli useita kuvakaappauksia Kinnusen julkisesta Facebook-profiilista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut