Hakaniemen kauppahalli muuttaa lasipaviljonkiin – mutta mistä rahat?

Hakaniemen kauppahalli korjataan alkuperäiseen loistoonsa vuonna 2017 alkavassa peruskorjauksessa. Kiinteistölautakunta valitsi tänään väistötilaratkaisuksi lasipaviljongin, joka on tarkoitus rakentaa Hakaniementorille kauppahallin remontin ajaksi. Kauppahallitoiminta pystyy näin jatkumaan keskeytymättä.

Lautakunnan hyväksymän hankesuunnitelman mukaan lasipaviljonkiin tulee 144 myyntipaikkaa eli riittävästi tilaa kauppahallin vakituisille kauppiaille. Pinta-alaa lasipaviljongille tulee kaikkiaan noin 2 000 neliömetriä. Torikauppa jatkuu rakennuksen vierustalla.

Paviljongin toteuttaminen edellyttää kuitenkin vielä, että kaupunginhallitus myöntää sen rakentamiseen tarvittavan lisärahoituksen, koska kaupungin nykyisessä investointiohjelmassa ei ole varattuna rahoitusta hankkeelle. Lasipaviljongin toteuttamisen enimmäishinta on 5,7 miljoonaa euroa.

Mikäli kaupunginhallituksen päätös on myönteinen, kiinteistölautakunta kehotti päätöksessään tilakeskusta järjestämään Hakaniemen kauppahallin väistötilan hankesuunnittelu- ja kilpailutusvaiheen.

Väistötilan tarkat kustannukset ja vuokravaikutukset hallikauppiaille kyetään määrittelemään näiden vaiheiden jälkeen.

Kiinteistölautakunnan päätöksen mukaisesti samalla selvitetään mahdollisuutta, että lasihalli voisi jäädä Hakaniementorille vuodeksi tai kahdeksi vielä senkin jälkeen, kun Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus on valmistunut. Tähän tähdätään hallin toimintaan kohdistuvien kustannusten tasaamiseksi.

Lasipaviljonkihankkeen vaikutukset Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen aikatauluun varmistuvat lasipaviljongin kilpailutusvaiheen jälkeen.

Vuonna 1914 valmistuneen Hakaniemen kauppahallin sisätilat kunnostetaan peruskorjauksessa alkuperäiseen asuunsa. Korjauksen ja laajennuksen myötä rakennukseen saadaan myös ajanmukaiset ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmät sekä toimivat sosiaali- ja varastotilat.

Väistötilojen lisäksi kaupunki investoi Hakaniemen kauppahallin peruskorjaukseen ja laajennukseen noin 12,5 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut