Kylppäriin uusi tyyli kaakelimaalillla – katso ennen ja jälkeen -kuvat

REMONTTI Laattojen vaihto ei ole enää ainoa vaihtoehto silloin, kun kylpyhuoneen pinnat kaipaavat kohennusta.

Markus Lehtimäki esittelee kaakelimaalien saatavissa olevat sävyt. Mari Mäkinen

toimitus

Kaakeleiden vaihtaminen ei ole ainoa vaihtoehto silloin, kun kylpyhuone kaipaa uutta ilmettä. Markkinoilla on jo kymmenisen vuotta ollut kaakeleiden maalaamiseen tarkoitettu maalisarja.

Tämä liuotinpohjainen Ronseal-maali on nyt saanut rinnalleen vesiohenteisen V33:n, jonka käyttö on niin helppoa, että sopii maahantuojan mukaan kaikille, joilla pysyy pensseli tai tela kädessä.

–V33:n hajuhaitat ovat alhaisemmat, ja siksi se on sisäkäytössä miellyttävämpi. Se kuivuu nopeammin ja on koostumukseltaan vähemmän valuva, molempia maalisarjoja maahan tuovan järvenpääläisyritys Colornova Oy:n toimitusjohtaja Markus Lehtimäki kertoo.

Kaakelimaalit sopivat kaikkiin kaakeloituihin kylpyhuoneisiin ja keittiön välitiloihin. Väreinä voi valita valkoisen, vaaleanharmaan, tummanharmaan sekä mustanharmaan.

–Suosituin väri seinille on valkoinen ja lattioille tummanharmaa, Lehtimäki kertoo.

Euron siveltimellä ei voi mitenkään saada yhtä hyvää tulosta."

Vaikka kaakelimaalien käyttö on helppoa, on käyttöohjeita muistettava noudattaa tarkasti. Näin varmistetaan haluttu jälki ja pysyvä tulos.

–Tärkein seikka on kaakeleiden esikäsittely. Se on tehtävä aina ja huolellisesti. Vaikka olisi millainen siivousintoilija, niin lattian nurkkiin kertyy levää, ja se voi olla täysin huomaamatonta.

Lattian käsittely tehdään esikäsittelyaineella. Se lisää kaakeleiden pinnan huokoisuutta ja samalla neutralisoi pinnan niin, että se estää maalin halkeilun. Seinäkaakelit puolestaan puhdistetaan soodapohjaisella maalinpesuaineella.

–Se parantaa maalin tarttuvuutta ja poistaa rasvan ilman kaakelin pintaan muodostuvaa kalvoa.

Esikäsittelyn jälkeen on maalin vuoro. Maalia levitetään kaksi kerrosta. Kuivumisaikoja on syytä noudattaa tarkkaan.

–Lattiapintojen kuivuminen kestää kolme tuntia ja seinämaalin kuivuminen 12 tuntia. Syynä suureen aikaeroon on ero maalien koostumuksessa.

Esikäsittelyn ohella on muutama muukin seikka, jotka on maalatessa hyvä huomioida. Kaakelimaalin käyttölämpötila on 12–25 astetta. Lattianlämmitys tulee siis ottaa pois päältä, sillä kuumuus paakkuunnuttaa maalin.

–On myös muistettava se, että kaakelimaaleja ei ole tarkoitettu silikonille, ja silikonit ne pitää poistaa ennen maalausta.

Teipin liima aiheuttaa maalin kanssa kemiallisen reaktion. Siksi rajauksia tehdessä teippiä ei saa liimata tuoreeseen maaliin. Maali kestää teipin vasta 15–20 vuorokauden päästä, jolloin se on kuivunut lopulliseen kovuuteen.

Kun satsaa maaliin, ei siveltimissä enää kannata pihistää.

–Euron siveltimellä ei voi mitenkään saada yhtä hyvää tulosta kuin vaikkapa kymmenen euron siveltimellä, Lehtimäki muistuttaa.

Pitkään maalien kanssa työskennellyt Lehtimäki on kuullut monenlaisia epäilyksiä kaakelimaalien suhteen. Yksi sellainen on se, että maali aiheuttaisi kylpyhuoneeseen niin sanotun kosteussulun.

–Maali ei millään tavoin estä pintoja hengittämästä, toimitusjohtaja korostaa.

Maali pysyy hyvänä vuosia, jos se ei joudu liian kovalle rasitukselle."

Se miten hyvin maali lopulta kaakelin pinnassa kestää, riippuu niin työn huolellisuudesta kuin käytöstä. Lehtimäen mukaan maali pysyy hyvänä vuosia, jos se ei joudu liian kovalle rasitukselle.

–On iso ero käveleekö kylpyhuoneessa työkengissä vai paljain jaloin. Itse maalasin kylpyhuoneen kaksi vuotta sitten. Meillä kylpyhuonetta käyttää seitsemän henkeä, ja maalipinta on yhä täydellinen, Lehtimäki sanoo.

Maali on myös selvästi edullisempi vaihtoehto kuin kaakeleiden uusiminen. Maalaamiselle kertyy hintaa sadasta eurosta ylöspäin, kun kaakeliremontti maksaa useita tuhansia euroja.

Lattiamaali myös ulkokäyttöön

Täysin uusi tuote Suomessa on ulkokäyttöön tarkoitettu lattiamaali.

Vesiohenteinen maali sopii sementille, kivelle ja ulkokiveyksille, mutta ei puupinnoille.

Sillä voi käsitellä muun muassa terassit, parvekkeet, rappuset, kivijalat, kulkualueet ja ovikynnykset.

Maali kestää säänvaihtelua ja rasitusta ja sille luvataan kymmenen vuoden takuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 4. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 5. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 6. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 7. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 8. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 9. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 10. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 13. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 14. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 15. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.