Asukkaat kimmastuivat: Polkupyörät roskalavalle rivakassa kevätsiivouksessa

Hämeentien varrella sijaitsevan kerrostalon asukkaat hämmästyivät maanantaina, kun talon pyöräkellarista oli viety käytössä olevia pyöriä talon pihan roskalavalle.

Talon asukkaille oli 21. maaliskuuta ilmoitettu pyörävaraston siivoamisesta ja asukkaita pyydettiin merkkaamaan omaisuutensa, kuten juuri polkupyörät, 3. huhtikuuta mennessä.

Kaatopaikalle pyörien ilmoitettiin lähtevän 11. huhtikuuta.

Asiasta oli ilmoitettu huoneistokohtaisesti, lisäksi ilmoitus oli näkyvillä rappukäytävissä, ulko-ovissa ja hississä.

Isännöintiliiton ohjeistuksen pyörien merkkaustarpeesta tulisi ilmoittaa kuukausi ennen siivousta. Helsingin Polkupyöräilijöiden ohjeen mukaan kuukausi on ehdoton minimiaika, reagointiaikaa olisi hyvä olla pari kuukautta.

Oman lisänsä soppaan toi se, että eräs talon asukas ilmoitti Facebookin Kallio kierrättää -ryhmässä roskalavalla olevista pyöristä.

Minulle sanottiin, että lavalta voi ottaa pyöriä."

Hän kirjoitti ryhmässä, että pyöriä voi hakea kuormalavalta.

–Huomasin että pihalla on roskalava täynnä pyöriä. Kysyin paikalla olleelta huoltoyhtiön tai vastaavan mieheltä, että ovatko pyörät todella menossa kaatopaikalle vai mihin. Näin kuulemma oli ja minulle sanottiin, että lavalta voi ottaa pyöriä, pyöristä ilmoituksen Kallio kierrättää -ryhmässä tehnyt mies kertoo.

Hänelle ei tullut mieleen, että jätelavalla voisi olla pyöriä, joita joku vielä kaipaisi itselleen.

Pian kierrätysryhmään ilmestyi seuraava postaus: "Täällä oli ilmoitus lavallisesta pyöriä joita ihmiset kävivät hakemassa Lintulahdenaukion sisäpihalta. Kyseessä oli varaston kevättyhjennys josta ei ilmoitettu pyörän omistajille ja saimme tiedon asiasta vasta tänään. Kateissa on ainakin 6 pyörää, joiden tuntomerkit mainitsen kommenteissa. Olisi kiva jos ottaisitte yhteyttä pyörän omistajiin kauttani"

Olisi kiva jos ottaisitte yhteyttä pyörän omistajiin kauttani."

Tieto jätelavallisesta polkupyöriä levisi Kallio kierrättää -ryhmässä ja myös Facebookin muissa ryhmissä, kuten Roskalava HKI -ryhmässä.

Väkeä kävi hakemassa pyöriä, joista osa oli lukossa ja varsin hyväkuntoisia.

Tiistaina aamupäivällä lava oli edelleen paikallaan kerrostalon pihalla.

Nyt Facebook-keskusteluissa pohditaan, kuka on vastuussa viedyistä, yhä käytössä olleista pyöristä ja millä lailla taloyhtiön on toimittava polkupyöräkellarien tyhjennyksien yhteydessä.

Lue myös juttu: Näin pyöräkellarin voi tyhjentää sopuisasti

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut