Päiväkotilasten vegaaniruuasta kiisteltiin – "Helsingillä ei velvollisuutta kustantaa"

Helsinkiläispäiväkodit ovat muuttaneet ruokalistaa entistä kasvispainotteisemmaksi, mutta vegaanivaihtoehtoa ei voi valita. Sirkku Aalto

toimitus

Varhaiskasvatuslautakunta käsitteli tiistaina Leo Straniuksen (vihr.) valtuustoaloitetta vegaaniruuan saamisesta päiväkoteihin.

Varhaiskasvatusvirasto esitti, että vegaaniruokaa voidaan ryhtyä tarjoamaan yhtenä vaihtoehtona päiväkotilapsille, jos talousarviossa varaudutaan tähän.

Arvioiden mukaan Helsingissä noin 125 lasta söisi päiväkodissa vegaaniruokaa, jos se olisi vapaasti valittavissa. Lisäkustannukset vuositasolla olisivat 123750 euroa.

Aleksi Niskanen (ps.) teki kuitenkin Abib Mukhtarin (kok.) kannattamana vastaehdotuksen, jonka mukaan helsinkiläisillä veronmaksajilla ei ole velvollisuutta kustantaa päiväkotilasten vegaaniruokavaliota. Jos vanhemmat haluavat lapselleen vegaaniruokavalion päiväkodissa, heidän tulee itse vastata vegaaniruuan tuottamisesta.

Niskasen esitys voitti äänin 5–4. Yhteisen eriävän mielipiteen jättivät Emma Kari (vihr.), Martti Tulenheimo (vihr.), Petra Malin (vas.) ja Terhi Mäki (sdp.) jättivät yhteisen eriävän mielipiteen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyt tuli lautasmallit myös vegaaniseen ja monikulttuuriseen ruokapöytään 22.1.2016 13:04

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut