Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisi jatkaa Kannelmäen surmasta epäiltyjen kuulusteluja – "Sosiaalisessa mediassa liikkuu tapauksesta myös vääriä tietoja"

Poliisi jatkaa Kannelmäen juna-asemalla sunnuntaina tapahtuneen henkirikoksen epäiltyjen ja todistajien kuulusteluja.

18-vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi illalla noin kello 22.30 aikaan. Poliisi epäilee taposta kahta miestä, jotka otettiin kiinni sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Epäillyt ovat 20- ja 30-vuotiaita.

Helsingin poliisi tiedottaa, että se ei voi tässä vaiheessa kertoa julkisuuteen kuulustelujen sisällöistä, koska se voisi haitata esitutkintaa.

– Poliisi kuulee myös todistajia. Poliisi on jatkanut kuulustelujen ohessa myös muita tutkintatoimenpiteitä, kuten tarkistanut, pitävätkö kuulusteluissa ja muuten esille tulleet tiedot paikkaansa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Vuorisalon mukaan poliisi tietää, että Kannelmäen henkirikoksesta liikkuu sosiaalisessa mediassa erilaisia huhuja kuten yleensä vakavista rikoksista.

– Sosiaalisessa mediassa liikkuu myös selkeästi vääriä tietoja. Pyydämme, ettei kukaan levittäisi asiasta tai asianosaisista huhuja tai vahvistamattomia tietoja. Mikäli joku tietää asiasta jotain, joka voi olla merkityksellistä asian selvittämisen kannalta, pyydämme häntä ilmoittamaan nämä tiedot viipymättä poliisille.

Poliisi ei voi kertoa esitutkinnasta julkisuuteen vahvistamattomia tietoja, huomauttaa Vuorisalo.

– Haluamme korostaa, että rikoksesta epäillyt on pidätetty ja poliisi tiedottaa kyllä tutkinnan etenemisestä, kun tutkinnassa saadaan uutta tietoa esimerkiksi teon motiivista, asianosaisten suhteesta tai teon olosuhteista. Emme kuitenkaan voi vahvistaa tai kumota erilaisia väitteitä ennen kuin olemme selvittäneet, mitä todella on tapahtunut.