Yli 60 prosenttia taloyhtiöistä ongelman edessä – yhtiökokouksen lykkääjiä varoitetaan kalliista hintalapusta

Koronatilanteen vuoksi lähes 65 prosenttia taloyhtiöistä on siirtämässä kevään yhtiökokousta tai ei tiedä miten menetellä. Asia selviää Suomen Kiinteistöliiton tekemästä tutkimuksesta.

Kiinteistöliiton omistama Suomen Talokeskus varoittaa, että kokouksen siirtämisestä voi seurata osakkaille takautuvasti perittäviä vastikkeiden korotuksia. Myös korjaus- ja rakennushankkeiden lykkääntyminen voi tulla kalliiksi.

Uhkana on, poikkeusajan jälkeen esimeriksi suuri osa putkiremonteista käynnistyy samanaikaisesti.

– Jos yli puolet yhtiökokouksista siirtyy ja päätöksiä ei saada, niin on aivan realistinen uhka, ettei rakennushankkeille löydy vapaata tekijää toivotussa aikataulussa. Viivästykset myös nostavat näin hankkeiden hintaa, sanoo Suomen Talokeskus Oy:n toimitusjohtaja Jonatan Rimon sanoo.

Hallituksen viime torstaina antama lakiesitys mahdollistaa kokouksen siirtämisen syyskuulle. Lakiin ei kuitenkaan ole tulossa muutosta pelkän etäkokouksen laillisuudesta, vaan kokoukselle on edelleen oltava myös fyysinen osoite.

– Laki lähtee siitä, että yhtiökokous on järjestettävä jollakin tapaa. Lykkäys tuo joillekin taloyhtiöille onneksi ainakin lisää aikaa miettiä vaihtoehtoja, sillä kuten tutkimuksenkin tulokset vahvistavat, suuri osa taloyhtiöistä ei tiedä miten kokouksen voisi turvallisesti järjestää poikkeusoloissa, sanoo Suomen Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen tiedotteessa.

Lue myös: Taloyhtiön etäkokous yllätti helsinkiläisen isännöitsijän: "Osallistujamäärä nousi 20 prosenttia"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut