Tuhansien eurojen arvoinen nukke katosi Espoon Tapiolasta – epäillään varastetuksi

Juhlanäyttely: Maukka-nukke katosi Teatteri Hevosenkengän juhlanäyttelystä.

Näyttelyssä Maukka isti Väykän vieressä autossa, mutta katosi sitten. Näyttely ehti olla auki neljä päivää. Pekka Elomaa
Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Teatteri Hevosenkengän 45-vuotisjuhlanäyttely Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa ehti olla avoinna vain perjantaista maanantaihin, kun kulttuurikeskus koronaepidemian vuoksi jouduttiin sulkemaan.

– Tällä välin Maukka ja Väykkä -näytelmään kuuluva Maukka-nukke katosi näyttelystä, teatterinjohtaja Kirsi Siren suree.

Näyttelyssä Maukka ja Väykkä istuvat pienessä sinisessä autossa. Maukan katoaminen huomattiin, kun Teatteri Hevosenkengän väki meni näyttelyyn tekemään virtuaaliopastusta.

– Meillä on näyttelystä otettuja kuvia, joissa Maukka istuu paikallaan autossa. Nuket on kiinnitetty autoon nippusiteillä, joten sitä ei ole ollut helppo irrottaa ja viskata jonnekin. Se ei loju näyttelytilassa. Nukke on varastettu ja asiasta on tehty rikosilmoitus. Valvontakameran aineisto on poliisilla tutkittavana, Kirsi Siren kertoo.

Maukka on tehty tarkoin Timo Parvelan tarinan mukaiseksi. Nuket on suunnitellut Mimmi Resman ja toteuttanut Fanni Lieto.

– Nuken tekemisessä on ollut viikkojen työ ja se on tuhansien eurojen arvoinen, Siren huomauttaa.

– Yhdestäkään näyttelystämme ei ole ennen varastettu mitään, ei Suomessa eikä ulkomailla, hän päivittelee.

Myös nukkien kunnostamiseen näyttelyä varten tehtiin paljon työtä. Teatteri Hevosenkengän suunnitelmissa on ollut myös Maukan ja Väykän tuominen vielä näyttämölle.

Jos koronakriisi hellittää, juhlanäyttely voi jatkua elokuun loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut