Rajun koirahyökkäyksen kohteeksi joutunut Jaro, 5, selvisi täpärästi – Omistajalle 1000 euron lasku: "Tuntuu epäoikeudenmukaiselta"

Cavalier kingcharlesinspanieli Jaro on omistajan mukaan maailman kiltein koira. Johanna Jyrkönen
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Jaro-koira oli kohdata loppunsa 16. huhtikuuta Tapaninvainiossa. Vakavan koirahyökkäyksen kohteeksi joutunut Cavalier kingcharlesinspanieli Jaro, 5, on toipumaan päin, mutta hyökkäyksen arvet ovat monella tapaa edelleen näkyvillä.

– Haavat rupeavat paranemaan, mutta Jaro menee satunnaisesti edelleen lyhyilläkin lenkeillä lukkiutuneeseen tilaan, saa kipukohtauksia, pysähtyy ja menee kivusta mutkalle, kuvailee Jaron omistaja Johanna Jyrkönen.

Ennen hyökkäystä vastaavia kohtauksia ei ollut. Tapahtuneen jälkeen Jaro alkoi hakeutua aikaisempaa enemmän perheenjäsentensä lähelle.

Jyrkösen 15-vuotias poika lähti reilu kolme viikkoa sitten koiran kanssa lähipuistoon. Kahta koiraansa ulkoiluttaneen miehen vapaana liikkunut toinen koira hyökkäsi yllättäen Jaron kimppuun. Jyrkösen poika lähti juoksemaan kotiin kantaen sylissään verta vuotavaa koiraa.

– Olin itse jo sängyssä, kun poika tuli ovelle huutamaan, että äiti, äiti, Jaroa on purtu.

Koira vietiin vielä samana iltana Tammistoon eläinlääkäriin, josta aiheutui yli 1000 euron lasku. Jaro selvisi täpärästi. Välikohtauksessa Jaro sai useita pistohaavoja kaulan alueelle ja toisen koiran kulmahampaat menivät läheltä kaulan isoja verisuonia. Eläinlääkärissä Jaro nukutettiin, otettiin veri- ja röntgennäytteitä sekä ommeltiin paljon tikkejä.

Eläinlääkärin lausunnon mukaan koira menetti hyökkäyksessä paljon verta sekä oli hoitoon tuodessaan shokissa ja kivulias.

Jaro lääkärireissun jälkeen. Johanna Jyrkönen

Jyrkönen teki poliisille rikosilmoituksen seuraavana päivänä.

– Neuvottelut koiran omistajan kanssa eivät ole edenneet mitenkään ja olen miettinytkin, että mistä voisin saada eläinlääkäristä aiheutuneita kuluja takaisin.

Jyrkönen pelkää, että kaikki kulut jäävät lopulta hänen itsensä maksettavaksi.

– Toivottavasti tämä ei mene niin, että koiranomistaja saa koiran irti pitämisestä 40 euron sakon ja minä maksan omasta pussistani tuhannen euron laskun.

Jaron päälle hyökännyt koira paljastui vielä hyökkäysiltana naapurissa asuvaksi koiraksi. Jyrkönen yritti alkuun käydä miehen kanssa keskusteluita korvauksista, mutta turhaan. Päällimmäisenä ajatuksena Jyrkösellä on nyt valtava pettymys.

– Tämä kaikki tuntuu niin kauhean epäoikeudenmukaiselta. Minulta meni ensimmäiset 2–3 päivää miettiessä, että miten tämä on edes mahdollista. Jaro on maailman kiltein koira, joka ei tee kenellekään pahaa, Jyrkönen toteaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut