Metsolan ala-asteelle etsitään väistötiloja – Kattovuodot odotettua laajemmat

Työpajatoiminta lakkasi, palvelujen tarve ei kadonnut, korostaa kirjoittaja. Helsingin Uutiset
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Kaupunki etsii parhaillaan kattovuodoista kärsineelle Metsolan ala-asteen Metsolan toimipisteelle (Kartanomuseontie 2) väistötiloja. Kattovuotojen vuoksi koko rakennus tarvitsee korjauksia.

Koulu jatkaa toimintaansa koulun toisessa toimipisteessä Itä-Pakilan Solakalliontiellä ja väistötiloissa. Tavoitteena on, että väistötilat saadaan käyttöön syyslukukauden alusta. Tiloja etsitään ensisijaisesti lähialueen olemassa olevista tiloista, jotka voitaisiin muuttaa koulukäyttöön.

Metsolan toimipisteessä on tällä hetkellä noin 200 oppilasta.

Elokuussa 2019 havaittiin, että koulurakennuksen katto oli vuotanut. Korjauksia tehtiin viime syksyn ja alkuvuoden aikana.

Korjausten yhteydessä kävi ilmi, että vuodot olivat olleet oletettua laajempia. Rakennus oli arvioitua huonommassa kunnossa. Vuotojälkien perusteella rakenteissa epäillään olevan laajoja vaurioita.

Tällä hetkellä kaupunki selvittää perusparannuksen aikaistamista tai rakennuksen korvaamista uudisrakennuksella. Korjaus tai uuden rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan ensi vuoden kesällä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut