Suurlähetystö yllätti vanhukset 800 herkkupikarilla – Mukana liikuttava viesti: "Kaikki järjestyy"

Belgian suurlähetystö lahjoitti tällä viikolla neljään palvelutaloon yhteensä 800 suklaamoussea. Kuvassa lähetystöneuvos Karel Toussey (vas.) ja mousset valmistanut belgialaiskokki Pirmin Boom. Anna Järvenpää
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Puistolan palvelutalon väki sai tällä viikolla yllättävän suklaamousselähetyksen.

Herkkulähetyksen takana oli Belgian suurlähetystö, joka tarjosi moussepikareita yhteensä 800 asukkaalle ja hoitajalle neljään eri palvelutaloon Helsingissä.

Herkkuja jaettiin Puistolan lisäksi Töölön seniorikeskukseen, Hopeatien ja Itäkeskuksen palvelutaloihin.

Moussen valmistamisesta vastasi belgialainen ammattikokki Pirmin Boom, joka teki mousset perinteisellä belgialaisella reseptillä, belgialaisesta suklaasta.

– Halusimme tarjota tämän yllätyksen juuri ikääntyneille, sillä he joutuvat nyt viettämään paljon rajatumpaa arkea, eivätkä he voi nähdä omaisiaan. Belgialainen suklaa on erityisen herkullista ja siksi suklaamousse sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti, lähetystöneuvos Karel Tousseyn toteaa.

Jokaiseen pikariin oli kiinnitetty erityinen viesti: "Kaikki järjestyy".

– Olin kävelyllä ja huomasin lastentarhan ikkunassa askarrellun viestin, ”kaikki järjestyy”. Kysyin kotona pojaltani mitä se tarkoittaa ja tiesin heti, että tämä viesti on täydellinen moussen kylkeen. Kaikki kuitenkin lopulta järjestyy, Toussey pohtii.

Herkkuja jaettiin Puistolan lisäksi Töölön seniorikeskukseen, Hopeatien ja Itäkeskuksen palvelutaloihin.

Koronapandemian aikana useat eri tahot ovat halunneet piristää seniorikeskusten ja palvelutalojen asukkaiden arkea.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut