OP Helsingin liikevoitto laski – asiakkaille maksetuissa bonuksissa iso muutos

Helsingin Seudun Osuuspankki teki liikevoittoa 7,4 miljoonaa euroa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Voitto on 5,1 miljoonaa euroa pienempi kuin vuosi sitten, jolloin liikevoitto oli 12,5 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan tuotot kasvoivat reilut 13 prosenttia.

–Kiinnostus säästämistä ja asuntolainan suojaustuotteita, kuten korkosuojaa, takaisinmaksuturvaa ja vakuutuksia kohtaan kasvoi, OP Helsinki kertoo tiedotteessa.

Omistaja-asiakkaille maksettiin OP-bonuksia noin 14 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Bonuksia kertyi yhteensä 9,1 miljoonaa euroa.

Asuntorahoituksen kysyntä kasvoi pääkaupunkiseudulla tammi-maaliskuun aikana. Asuntoluottoja nostettiin 375 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 8 prosenttia.

Lyhennysvapaita ja muutoksia maksuohjelmaan on haettu kymmenkertainen määrä vuoden takaiseen.

Tähän mennessä lähes kymmenen prosenttia OP Helsingin asiakkaista on tehnyt hakemuksen.

–Hakemusten ruuhkaa on purettu ylityönä ja hakemuksia käsittelevien henkilöiden määrää lisäämällä. Yrityksille lyhennysvapaan hakeminen on selkein apukeino lyhyellä tähtäimellä, mutta myös uudelle rahoitukselle on tarvetta, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut