Helsinki aikoo aloittaa ruokakassien jakelun lukioissa ja ammattioppilaitoksessa – näistä paikoista ateriat voi hakea

Helsinki suunnittelee aloittavansa kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisoppilaitoksessa ruoanjakelun.

HU:n saaman tiedon mukaan ruoka jaetaan kasseina kerran viikossa.

Lähiopetus lukioissa ja ammattioppilaitoksessa on tauolla toistaiseksi, eikä hallituksen tiistaina tekemä päätös avata koulut koske toista astetta.

Opiskelijat saavat Wilma-viestillä linkin kyselyyn. Vastaamalla kyselyyn opiskelija voi ilmoittaa, että haluaa ruokakassin, jos niitä aletaan jakaa. Kyselyyn voi vastata ensi tiistaiin 5. toukokuuta kello 13 saakka.

Kaupunki tähdentää, että mikäli opiskelija ilmoittautuu, hänen täytyy myös hakea ruokakassi. Ilmoittautumista ei voi peruuttaa.

Hakupaikkoja kasseille on kaavailtu kolme: Kuvataidelukio Kalliossa, Brändö Gymnasium Kulosaaressa sekä Vuosaaren lukio.

Lue myös: Myös muita kuin oppilaiden vanhempia hakenut kouluilta ruokakasseja – Vantaa alkaa kysyä lapsen Kela-korttia

Ruokakassi sisältää lämmitettävän aterian opiskelupäiville, hedelmiä tai vihanneksia, leipää ja margariinia.

Kavereiden synttärit piti jättää väliin, lukion mahdollisti stipendi – Laura Varjokarin lapsuus Kontulassa oli köyhä, mutta hän ponnisti varatuomariksi ja auttaa nyt syrjäytyneitä

Opiskelija voi valita kassin, jossa on sekaruokaa, joka on laktoositonta ja sianlihatonta. Toisena vaihtoehtona on kassi, jossa on laktoositonta kasvisruokaa, joka voi sisältää maitoa ja kananmunaa. Vegaanikasseja ei ole tarjolla. Haun yhteydessä on esitettävä henkilöllisyystodistus.

Helsinki noudatti alkuun peruskoulujen etäopetuksessa linjausta, että koululle voi mennä syömään halutessaan. Tästä viikosta alkaen peruskoululaiset ovat myös voineet hakea ruokakassin koululta.

Opinnot katkesivat viikoiksi – ammattiopistossa opiskeleva pelkää valmistumisen venyvän: "Tuntuu, että meidät unohdettiin"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut