Huumausaine- ja puhelinkaupat Oodin vessassa johtivat rajuun puukotukseen – uhri sai vedettyä invavessan hälytysnarusta

Oodin puukotus poiki syytteet muun muassa törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä. Sanna Jokela
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin käräjäoikeus alkaa käsitellä keskustakirjasto Oodissa helmikuussa tapahtunutta törkeän ryöstön ja tapon yritystä.

Miestä ja naista syytetään huumausainerikoksen lisäksi törkeästä ryöstöstä, sillä ryöstön yhteydessä käytettiin väkivaltaa, ja miestä myös tapon yrityksestä, sillä syyttäjän mukaan hänen tarkoituksenaan oli tappaa uhri puukoniskuilla ylävartaloon. Miehellä on taustallaan aiempi tuomio taposta.

Puukotuksen uhri itse on saanut syytteen huumausaineiden hallussapidossa.

Riidatonta asiassa on se, että uhriksi joutunut mies ja hänelle entuudestaan tuntemattomat mies ja nainen olivat sopineet menevänsä Oodi kirjaston inva-wc-tilaan, missä tarkoituksena on ollut, että mies myy tai tarjoaa toiselle miehelle huumausainetta ja mahdollisesti myy hänelle puhelimen.

Kun myyjä ei suostunut näyttämään puhelintaan ennen varmuutta, että ostajalla on rahaa maksaa, otti toinen mies häntä kurkusta kiinni ja löi samalla puukolla reiteen sanoen "tässä sulle rahaa".

Uhri yritti saada puukkoa pois mieheltä, jolloin syntyneen kamppailun tuoksinassa nainen puukotti uhria selkään.

Puukotettu mies sai puukon hetkeksi itselleen, mutta kimmastunut tapon yrityksestä epäilty sai sen sormia vääntämällä itselleen ja yritti puukottaa uhria useita kertoja ylävartalon alueelle. Tämä sai torjuttua ja väistettyä iskuja siten, että terä lävisti vain hänellä olleen liivin kolmesti. Miesten kamppaillessa nainen penkoi uhrin taskuja etsien anastettavaa.

Uhri sai vedettyä invavessan hätänarusta, jolloin kirjaston vartijoille meni kutsu. Ennen vartijoiden paikalle tuloa syytteessä oleva mies ja nainen ehtivät vielä pahoinpidellä lattialla istuvaa ja apua pyytävää uhria ja nainen uhkasi, että uhri tapetaan, mikäli hän vielä huutaa apua.

Vartijoiden tultua paikalle mies ja nainen poistuivat rauhallisesti uhrilta anastettu lompakko ja subutex-tabletit mukanaan.

Syyttäjä vaatii naiselle vähintään 3 vuoden vankeusrangastusta ja miehelle vähintään 6 vuoden ehdotonta vankeutta, mikä sisältää jäännösrangaistusta aiemmasta tuomiosta. Mies oli tapahtumahetkellä ehdonalaisessa vapaudessa 9,5 vuoden vankeustuomiosta, jonka hän oli saanut useista rikoksista mukaan lukien vuonna 2013 tehty tappo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut