Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Museosta tuodut kirahvit rapistuvat Sompasaaressa, toiselta kaula katki – "Suunnitelmissa on, että jotain tapahtuu toukokuun aikana"

Puueläimet: Luonnontieteellisen museon lahjoittamat kirahvit lojuvat edelleen kunnostamattomina Sompasaunan edustalla.

Sompasaunan edustalle viime elokuussa tuodut kirahvit odottavat edelleen kunnostamista.

Metrejä korkeat puiset kirahvit, Raffe ja Kira, siirrettiin nosturilla ja lava-autolla viime vuoden elokuussa suuren huomion saattelemana Luonnontieteellisen museon parvekkeelta Sompasaareen. Museo halusi päästä kirahveistaan eroon ja lahjoitti ne talkoovoimin ylläpidettävän Sompasaunan aktiivien kunnostettaviksi. Museo julkaisi myös itse näyttävästä siirto-operaatiosta sivuillaan kuvia.

Vielä viime syksynä Helsingin Uutisten haastattelema sauna-aktiivi Matti Kinnunen kertoi, että 3,5 metriä korkeat Raffe ja Kira on tarkoitus kunnostaa seuraavan muutaman kuukauden aikana. Mitään ei kuitenkaan ole vielä tapahtunut. Nyt Kinnunen kertoo kysyttäessä, että kunnostaminen alkaa pian.

– Suunnitelmissa on, että jotain tapahtuu jo toukokuun aikana. Odottelemme ilmojen lämpenemistä, että voimme ryhtyä toimeen.

Kinnunen ei halunnut kommentoida sitä, miksi eläimet ovat odottaneet kunnostamista Sompasaaren kärjessä näinkin pitkään tai kuka taikka ketkä kunnostustoimiin ovat toukokuussa ylipäätään ryhtymässä.

Emme kommentoi enempää nyt.

– Emme kommentoi enempää nyt, Kinnunen tyytyy vastaamaan.

Kirahvikaverukset olivat huonokuntoisia jo viime vuonna, kun museo luopui niistä. Siirto-operaation yhteydessä toisen kaula katkesi. Pelkona on, että kunnostamattomina ne menevät entistä huonompaan kuntoon, eikä niitä voisi enää edes kunnostaa.

Raffe ja Kira tullaan kunnostamisen jälkeen sijoittamaan saunan vieressä sijaitsevan Mammutti-patsaan viereen. Kirahvien kavioissa olleet kahvikupit tullaan todennäköisesti vaihtamaan saunan hengen mukaisesti esimerkiksi vihtaan ja löylykauhaan.

Sompasaunalle on etsitty uutta paikkaa Sompasaaren asuntorakentamisen myötä.