Rytsölän "kirotulla" keltaisella Lamborghinilla jo 9 omistajaa – HS: Nykyinen pitää itsellään

Jaakko Rytsölän aikanaan omistamalla keltaisella Lamborghinilla on nyt jo yhdeksäs omistaja, kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliite.

Rytsölä osti kenties Suomen tunnetuimman auton 435 000 eurolla vuonna 2000. Omaisuuden menetettyään hän luopui autosta. Sen jälkeen auto on kiertänyt pitkin Suomea.

Kuukausiliitteen tietojen mukaan ensin auton osti vantaalainen, sitten turkulainen autokauppa. Sieltä auton osti Vesa Keskisen asialla ollut liikemies. Keskinen järjesti Miljoonakiitos-tempauksen, jonka arpajaisista auton voitti nokialainen eläkeläinen.

Eläkeläiseltä Lamborghinin osti tamperelainen liikemies, joka ehti omistaa auton 1,5 kuukautta, kunnes kuoli. Tällöin alettiin puhua Lamborghinin kirouksesta. Toinen auton kirous on se, että autolla ei useinkaan saa ajaa rauhassa.

Tämän jälkeen auton omisti tovin sipoolainen yrittäjäpariskunta. Seuraava omistaja oli espoolainen it-yrittäjä, jonka mukaan autolla ei saanut ajaa huomiotta kilometriäkään. Maalle muutettuaan it-yrittäjä myi auton Keski-Suomeen, jossa Lamborghinin omistaa nykyään keski-ikäinen suomalaismies. Auto maksoi noin 200 000 euroa ja mittarissa on 45 000 kilometriä. Nykyomistaja kertoo himoinneensa autoa jo pitkään.Myyntiaikeita ei ole – eikä tule.

– Tämä on tarkoitettu pitkäaikaiseksi suhteeksi, kertoo it-alalla itsekin 2000-luvun taitteessa toiminut miesKuukausiliitteelle.

Jaakko Rytsölä

Jaakko Rytsölän keltainen Lamborghini on kenties Suomen tunnetuin auto.

It-yrittäjä työskennellytRytsölä rikastui 2000-luvun vaihteessa silloisen Jippii Groupin omistajana.

Parhaimmillaan Rytsölän osakkeiden laskennallinen arvo oli yli 60 miljoonaa markkaa. Rytsölä kuitenkin menetti yhdessä yössä 36 miljoonaa markkaa, kun Jippii Groupin osakekurssi romahti vuonna 2001.

Lähde: Wikipedia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut