Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

"Voit tulla bikinit päällä ja korkkarit laukussa" – Sedu Koskinen esitteli uusitun viihdekeitaansa ja paljasti paljonko rahaa on palanut

– Kokonaisuudessaan sanoisin, että sellainen miljoonan tai puolentoista miljoonan investointi, luonnehtii Seppo "Sedu" Koskinen uusittuna kesäksi avautuvaa Hernesaaren Rantaa.

Koskinen ei ole pihistellyt kuluissa luodessaan Hernesaareen viihdekeidasta kaupunkilaisille. Vai miltä kuulostavat aidot palmut, venesatama, 13 erilaista katuruokakeittiötä, elävää musiikkia, rantaan pysyvästi ankkuroitu iso purjevene ja 6000 neliötä tilaa joko bilettää tai ottaa aurinkoa.

Hernesaaren Ranta aukesi yleisölle viime kesänä. Medialle keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa selvisi pian, että aitoon Sedu-tyyliin, kaikki on tänä vuonna isompaa.

–Meillä oli viime vuonna 1150 asiakaspaikkaa ja nyt on 4000. Viime vuonna katuruokakeittiöitä oli viisi ja nyt niitä on 13, Koskinen luettelee.

Hän myöntääkin avoimesti, että viime kesänä Hernesaari avattiin ajanpuutteen vuoksi melko keskeneräisenä.

Nyt miehellä on massiiviset suunnitelmat alueelle. Koskisen visiossa Hernesaari on jatkossa paikka, jonne "voi tulla bikinit päällä, korkkarit laukussa ja viettää koko päivän iltaan asti".

Kunnianhimosta kertoo myös muun muassa kova tavoite saada Hernesaareen 300 000 kävijää ensi kesän aikana.

–Meillä oli viime vuonna lähes 150 000 kävijää, vaikka ei ollut mitään ohjelmaa ja puolet tilasta käytöstä. Uskon että tämä on hyvinkin mahdollista, kunhan säät ovat hyvät.

Koskisen suunnitelmiin kuuluu myös livemusiikin järjestäminen. Aiheesta tosin ehti nousta jo huolta asiakkaiden keskuudessa.

–Ympäristökeskukselta oltiin jo kyselty, että mitä se Sedu aikoo järjestää – joka ilta kovaäänisiä bileitä siellä. Olemme kuitenkin ottaneet tämän huomioon ja livemusiikkia soitetaan ainoastaan kello 20–22 välisenä aikana.

Koskisen mukaan suomalainen ravintolabisnes sakkaa nyt pahasti. Silti hän on vakuuttunut, että Hernesaaren Ranta tulee kannattamaan.

–Talvihan on Suomessa ravintola-alalla ihan näivettynyt. Kesällä kuitenkin se on kerta kerralta todistettu, että ihmiset lähtevät liikkeelle. Se on sesonkiaikaa ja nyt toivon ja uskon, että helsinkiläiset ottavat Hernesaaren omakseen.

–Olen myös varma, että paikka kiinnostaa myös Helsingin ulkopuolella, sillä pääkaupunki on paikka minne ihmiset haluavat tulla.

Yhtenä valttina yrittäjä näkee myös juhlapaikan yhteydessä olevan venesataman.

– Helsingissä ei olekaan ollut oikeastaan paikkaa, jossa veneilijät voisivat esitellä miljoonaveneitään, mies naurahtaa.

Uusittu Hernesaarenranta avataan vappuaattona. Kesällä siellä aiotaan järjestää muun muassa elektronisen tanssimusiikin festari sekä juhannusjuhlat.

Koskisen mukaan paikan hiukan syrjäinen sijainti saattaa toimia myös etuna, sillä "siellä ei aina sada samaan aikaan kuin Helsingissä".

Ravintoloitsija kuitenkin toteaa, että Hernesaari on säiden armoilla. Aukipitäminen katsotaan päiväkohtaisesti.

–Meillä on omat pelisäännöt esimerkiksi kovan tuulen kanssa. Mitään kiinteää rajaa ei ole, mutta joka aamu useat ihmiset arvioivat voiko paikan avata tänään. Poikkeuksista tiedotetaan sitten Facebookissa.