Silja Europa palaa oikeaan kotisatamaansa

Tämä mahtava profiili saapuu Eteläsatamaan. Tina Vahtera

Sakari Nupponen

Legendaarinen Silja Europa palaa oikeaan alkuperäiseen kotisatamaansa Helsingin Olympiaterminaaliin, josta se liikennöi Tukholmaan 1993–1995.

Olympiaterminaaliin muistetaan hyvin myös Georg Otsin lähtösatamana, twiittaa Estofennia

Toinen aikansa legenda, matkustaja-alus Georg Ots kulki Helsingin ja Tallinnan väliä 1980–2000, josta osan aikaa lähes monopoliasemassa.

Nyt Europan määränpäät ovat Tallinna ja Visby.

Tilapäisesti maaliskuun puolivälistä Europa on lähtenyt Länsiterminaalista päivittäin kello 9 seilaten Tallinnaan ja takaisin Helsinkiin kello 23.

Silja Europa aloittaa liikennöinnin Olympiaterminaalista 23.4. alkaen. Terminaalin muuttuessa laivan päiväristeilyaikataulu sopeutetaan matkustajien kannalta entistä mukavammaksi.

– Saamme entistä enemmän monipuolisuutta ja vaihtoehtoja Tallinnan reitin valikoimaan niin sijainnin kuin aikataulun puitteissa. Myös Helsinki−Tukholma-reitin laivamme operoivat Olympiaterminaalista, joka sijaitsee Helsingin keskustan ytimessä. Silja Europan aikataulusuunnittelussa olemme joutuneet huomioimaan muiden laivojen aikatauluja ja laituripaikkoja, mutta toivomme, että Silja Europan uudet lähtö- ja saapumisajat sopivat hyvin kesäsesonkiin, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo.

Europa lähtee 23.4. alkaen Olympiaterminaalista kello 8.00 ja saapuu Tallinnan D-terminaaliin kello 11.30. Takaisin laiva lähtee Tallinnasta kello 17.30 ja saapuu Helsinkiin jo kello 21.00.

Kesän aikana alus tekee kuusi erikoisristeilyä Visbyhyn. Lähto on aina sunnuntaisin 19.6., 3.7., 17.7., 24.7., 31.7. ja 7.8.

Mikä alus?

Silja Europa rakennettiin vuonna 1993 Saksassa.

Se on yksi maailman suurimmista laivosta hyttimäärällä mitattuna; laivassa on 1152 hyttiä.

Laiva on 202 metriä pitkä, 33 metriä leveä ja sinne mahtuu yli 3 000 matkustajaa.

Laivassa on kuusi eri hyttiluokkaa, viisi ravintolaa, kaksi baaria, yökerho ja lisäksi kauneushoitola, sauna ja neljä kauppaa.

Maksiminopeus on 21,5 solmua.

Autokannella on 932 kaistametriä autoille ja rahdille.

Lue lisää laivan historiasta täältä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Muistojen Silja Europa palasi Itämerelle
    14.3.2016 15:30

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut