Sataman rekkaralli siirretään pois Jätkäsaaren asuntokaduilta

Vilkas Länsisatama aiheuttaa ongelmia asuinalueeksi rakentuvan Jätkäsaaren liikenteelle. Marketta Karjalainen

toimitus

Länsiterminaalin liikenneyhteyksiä kehitetään. Rekkaliikenne aiotaan ohjata kulkemaan Tyynenmerenkatua, ja raskaan liikenteen läpiajo Länsisatamankadun kautta kiellettäisiin. Näin rekkarallia Jätkäsaaren asuinalueen läpi saadaan vähennettyä.

Satamasta tuleva muu autoliikenne kuitenkin saisi lisäkaistan Länsisatamankadulle, Kellosaarenkadun ja Itämerenkadun väliselle osuudelle. Ajokaistoja lisättäisiin myös Salmisaarenkadun eteläpäähän.

Lisäkaistat nopeuttaisivat satamasta purkautuvan autoliikenteen pääsyä Porkkalankadun ja Länsiväylän suuntaan.

Kaistajärjestelyt edellyttävät Länsisatamankadun raitiotiekiskojen siirtämistä. Lisäksi Länsisatamankadulla olevaa bussipysäkkiä saatetaan joutua siirtämään. Uusien ajokaistojen alta poistuisi viitisentoista lyhytaikaista pysäköintipaikkaa.

Länsisatamankadun alustavaa liikennesuunnitelmaa voi kommentoida 10. huhtikuuta asti kaupunkisuunnitteluviraston verkkosivuilla osoitteessa www.ksv.hel.fi/keskustelut Tavoitteena on, että kaupunkisuunnittelulautakunta päättää liikennesuunnitelmasta kesäkuussa.

Vetoapua sataman yhteyksien parantamiseen saadaan loppukesästä myös länsimetrosta. Elokuussa Porkkalankadulta poistuu suuri määrä busseja, jolloin Porkkalankadun ja Mechelininkadun liikennevaloja voidaan säätää niin, että satamasta tuleva liikenne saa nykyistä enemmän vihreitä valoja.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti marraskuussa 2015, että Länsiterminaalin liikenneyhteyksiä parannetaan pienillä toimenpiteillä. Vaihtoehtoina tutkittiin myös Ruoholahden sillan purkamista ja sillan tai tunnelin rakentamista Mechelininkadulta Porkkalankadulle.

Silta- ja tunnelivaihtoehtojen kustannukset olisivat olleet arviolta 10–20-kertaiset nyt tehtäviin toimenpiteisiin verrattuna.

Aiheeseen liittyvää

  1. Itämeren mega-alus palaa Länsisatamaan – Silja Europa piipahti etelän lämmössä 3.2.2016 11:54

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut