Burgerisotaa julistaneelle ketjulle tyly loppu – HS: Ostajaa ei löytynytkään

Joulukuussa konkurssiin hakeutuneet Snacky-hampurilaisravintolat ovat sulkeneet ovensa lopullisesti. Syvään velkakuoppaan pudonneelle ketjulle ei löydetty lopulta ostajaa, vaikka ehdokkaita oli vielä vuodenvaihteessa useita.

Toimitusjohtaja Lassi Nyyssönen asianajotoimisto Ylikrakasta vahvisti Snackyn ravintolatoiminnan alasajosta Helsingin Sanomille.

– Ravintoloiden sulkemisesta tehtiin päätös, kun liiketoiminnalle ei löytynyt ostajaa.

Vielä joulukuussa Nyyssönen piti mahdollisena, että Snacky-ravintoloille voisi löytyä ostaja. Konkurssipesää hoitanut Nyyssönen kertoi tuolloin Helsingin Uutisille, että liikepaikkojen ostamisesta käytiin keskusteluja jopa 6–10 ostajaehdokkaan kanssa.

Snacky-ketjua pyöritti Effect Investment. Ketjun omistajaa Jukka Niemistä epäillään Iltalehden mukaan törkeistä talousrikoksista. Konkurssipesästä puuttuu suuria summia, ja poliisi epäilee muun muassa, että Nieminen on nostanut tileiltä rahaa käteisenä yli miljoona euroa.

Lehtitietojen mukaan poliisi on löytänyt käteisenä satoja tuhansia euroja, mutta pääosa rahoista on kateissa.

Nyyssönen arvioi aiemmin, että Snackyn kohtaloksi koitui liian nopea laajentuminen. Yhtiö haastoi rajusti kilpailijoitaan ja kävi hyvän maun rajoja kokeilluttamainoskampanjaa Ex-missi Sara Siepin nakumainoksesta tuli Snackylle myöhemminmoitteet mainonnan eettiseltä neuvostolta.

Nyyssönen sanoo HS:lle, että konkurssipesän selvittely jatkuu vielä pitkään.

Kuudessa paikassa pääkaupunkisseudulla toimineiden Snacky-ravintoloiden omaisuus on määrä realisoida.

Autogrilleinä toimineet Snackyt sijaitsivat Helsingissä Pitäjänmäessä, Sörnäisissä, Pukinmäessä ja Pihlajistossa sekä Vantaalla Vaaralassa ja Korsossa.

Se, mitä hyvillä pakoilla sijaitseville ravintoloille tapahtuu, on nyt Nyyssösen mukaan tilojen omistajien käsissä.

–Henkilökunnalta päättyvät työt. Se, jatkuuko tiloissa ravintolatoiminta, on vuokranantajan asia, hän sanoo HS:lle.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut