Katajanokan Allas törmäsi ongelmaan – "Vaikeuttaa avaamista"

KELLUVA KYLPYLÄ Kesällä päästään uimaan, lupaa toimitusjohtaja yhä.

Katajanokalle tulevan merikylpylän työt ovat käynnissä. Konkreettisia muutoksia kaupunkikuvassa alkaa nykyä huhtikuussa, kun rakenteita aletaan tuoda Kauppatorin kupeeseen. Tällä hetkellä paikalla on käynnissä maatyöt ja kunnallistekniikka, kuten viemäröinti ja paalutus.

Allas rakennetaan uudentyyppisellä moduulirakentamisella, jossa moduulit valmistetaan mahdollisimman pitkälle tehtaissa ennen paikan päälle tuomista. Merikylpylän altaat upotetaan paalujen väliin sijoitettavaan 2840 neliömetrin kelluvaan tasoon.

Merikylpylä valmistuu kesällä. Alkuperäinen avaamisaikataulu tälle vuodelle oli keväällä.

–Olemme kohdanneet ongelmia viemäröinnin kanssa, sillä Katajanokan sadevedet valuvat Altaalle päin. Asiaa selvitellään parhaillaan ja se hieman vaikeuttaa avaamista, mutta kesällä pääsee uimaan, kertoo Helsinki Allas Oy:n tämänhetkinen toimitusjohtaja Raoul Grünstein

Yhtiön uusi hallitus, toimitusjohtaja ja avainhenkilöt aloittavat maalis–huhtikuussa.

Merikylpylä rahoitetaan lainarahalla, osakemyynnillä ja yritysyhteistyöllä. Joukkorahoituskampanja keräsi 814 00 euroa. Osallistujia oli 407.

Osakkeenostajista tuli yhtiön osakkeenomistajia, joilla on omistajaklubin tarjoamia etuja, kuten kausikortti. Merikylpylä rakennetaan kotimaisesta kuusipuusta.

Merikylpylässä pääsee nauttimaan yhdestä Helsingin suurimmasta kattoterassista näköaloineen. Terassille mahtuu 1500 asiakasta.

–Olemme hakeneet inspiraatiota terassin kahvila-ravintolaan Suomesta ja Itämerestä sekä hyvästä olosta ja terveestä elämästä.

Katajanokan uimalahanke

Allas-merikylpylään tulee 3 suurta uima-allasta, joista kaksi on lämmitettävää makeavesiallasta ja yksi merivesiallas.

Lisäksi Altaalle on tulossa muun muassa saunoja, nurmikenttä, kahvila–ravintola näköalaterassilla, kaupunkipuutarha, Itämeri-keskus.

Altaalle mahtuu 3500 kävijää kerralla ja lupa toiminnalle on myönnetty kahdeksaksi vuodeksi.

Pääsylippu maksaa aikuisilta 9 euroa, lapsilta 6 euroa ja nuorimmat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut