Kuvasarja: Valtava traktoritungos täytti Senaatintorin – kaikki eivät mahtuneet mukaan

Maataloustuottajien mielenilmaus on tuonut Helsingin Senaatintorille satoja traktoreita ja tuhansia mielenosoittajia ympäri Suomen.

Maataloustuottajien etujärjestön MTK:n mukaan paikalle tulee jopa3000 viljelijää ja 500 traktoria. Protestin tarkoituksena on herättää poliitikot huomaamaan alan vaikea tilanne.

− Keskimääräinen maataloustulo on Suomessa tippunut eniten koko EU:ssa vuoden 2012 jälkeen. Viime vuonna pudotus oli peräti 40 prosenttia edellisvuodesta. Moni tila on joutunut lopettamaan ja jatkajat ovat tehneet kaikkensa kustannusten leikkaamiseksi. Tilanne on nyt katastrofaalinen, sanoo MTK;n puheenjohtaja Juha Marttila.

Kaikki eivät mahdu torille."

Mielenilmausta paikanpäälläseuraava lehtikuvaajaJohanna Erjonsalokertoo, että traktorien saapuminen Helsingin keskustaan sujui yllättävän hyvin.

Esimerkiksi keskustassa Mannerheimintiellä ruuhkia ei päässyt syntymään, kun traktorit saapuivat pieninä ryhminä.

Traktorimarssi keskustaan sujui myös muutoinkin rauhallisesti.

– Mannerheimintiellä ei protestimielialaa näkynyt. Mutta Senaatintorilla on niin paljon ihmisiä ja traktoreita, että kaikki eivät mahdu torille. Eräs osallistuja sanoi pysäköineensä traktorin 'rantaan', mikä tarkoittanee Sörnäisten rantatietä,Erjonsalo kertoo.

Mielenilmaus Senaatintorilla kestää kello 14 asti.Paikalle odotetaanainakin pääministeri Juha Sipilää (kesk.)sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista (kesk.), joilleviljelijät luovuttavatvaatimuslistansa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut