Avoin kirje Hesburger-pomolle: Tarjoamallasi 4 tuntia viikossa -sopimuksella ei elä

Sosiaalisessa mediassa leviää vauhdilla pikaruokaketju Hesburgerin perustaja Heikki Salmelalle osoitettu avoin kirje. Kirjettä on jaettu Facebookissa maanantaiaamupäivään mennessä 2500 kertaa.

Kirjeessä myyjä, luottamusmies ja PAM:n valtuuston jäsen Anne Nyman kritisoi Salmelan lausuntoa siitä, kuinka viikkotyötunnit tulisi nostaa 40:stä 45:een. Salmela on moittinut julkisesti suomalaisten työmotivaatiota.

– Mielenkiinnolla lähdin erääseen Hesburgeriin kyselemään, miten sinun firmassasi teetetään ja tehdään töitä. Voitko kuvitella hämmästystäni, kun työntekijät murheellisina selittivät, että kukaan heistä ei saa tehdä kokopäivätöitä paitsi ravintolapäällikkö? Työhaluja ja -kykyjä olisi, mutta sopimustunnit ovat todella surkeat.

– Toiseen Hesburgeriinkaan ei uskalla vaihtaa, koska tarjolla on vain neljän tunnin viikkotyösopimuksia. Tarjoamallasi työllä ei elä, Nyman jyrähtää.

Nymanin mukaan on irvokasta vaatia 45 tunnin työviikkoja työntekijöille, kun palvelualojen suurimpia ongelmia on vastentahtoinen osa-aikatyö.

Suomessa työskentelee osa-aikaisena yli 300 000 palkansaajaa. PAM:n jäsenkyselyn mukaan esimerkiksi kolme neljästä myyjästä työskentelee osa-aikaisena siksi, että kokoaikatyötä ei ole tarjolla.

– Työntekijät pyytävät lisätöitä ja työsopimuksensa kokoaikaistamista, mutta ei tipu.

– On suuria kauppaketjuja, joissa yli 80 prosenttia työntekijöistä on osa-aikaisia, valtaosa vastoin tahtojaan. Ketään ei kokoaikaisteta, vaan mieluummin otetaan aina vain lisää osa-aikaisia naurettavilla kuuden tai 12 tunnin viikkosopimuksilla. Tämäkö on sitä työpaikkojen luomista, josta nykyään puhutaan? hän lataa.

Lue myös: Näin Heikki Salmela vastaa kritiikkiin

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut