Raju väite: Suomi on maksanut muiden maiden EU-jäsenmaksuja

Jyrki Katainen (kok.) on nyt Euroopan unionin komissaari. Hän oli Suomen pääministeri vuosina 2011–2014.   Helsingin Uutiset arkisto

Sakari Nupponen

Ex-euroedustaja Esko Seppäsen (vas.) laskelmien mukaan Suomi on maksanut lähes miljardi euroa Saksan, Hollannin, Ruotsin ja Itävallan jäsenmaksuja. Asiasta kertoo Seura-lehti, joka siteeraa Seppäsen huomenna ilmestyvää kirjaa.

Seppänen on laskenut, että Suomesta on tullut EU:n suurin nettomaksaja. Moni Euroopan maa on vaatinut ja saanut jäsenmaksulleen alennuksia. Sen sijaan Suomi on maksanut kiltisti sekä omat että muiden maksut. Eikä kyse ole köyhän Kreikan tukemisesta.

Seppäsen mukaan syypäitä ovat ex-pääministerit Matti Vanhanen (kesk.) ja Jyrki Katainen (kok.). He neuvottelivat Suomen edustajina EU:n rahoituskehyksistä. Vanhanen hyväksyi rahoituskehyksen kaudelle 2007-2013.Kataisen neuvottelema rahoituskehys kattaa vuodet 2014-2020.

Eritysesti Seppänen tylyttää Seuran mukaan EU-kommissaariksi pyrkinyttä Kataista:

"Säilyttääkseen mukavan miehen maineen Katainen ei ollut valmis käymään taistoa Suomen nettomaksaja-aseman parantamisesta."

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut