Itämeren mega-alus palaa Länsisatamaan – Silja Europa piipahti etelän lämmössä

Silja Europa palaa maaliskuun puolivälissä liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välillä. Kuvassa Silja Europa saapumassa Maarianhaminaan vuonna 2005. Wikipedia

Jari Pietiläinen

Risteilyalus Silja Europan 14 kuukautta kestänyt vuokraliikennöinti tavallista kauempana eli Australiassa on ohi. Reilun kuukauden kuluttua alus alkaa liikennöidä Helsingin ja Tallinnan väliä.

Lähtöpaikka Helsingissä on Länsiterminaali ja ensimmäinen liikennöintipäivä on 13. maaliskuuta.

Laivalla on kaksi lähtöä päivittäin, eli yksi kummastakin suunnasta. Reitillä jatkavat edelleen myös Tallinkin risteilyalus Baltic Queen sekä pika-alukset Star ja Superstar.

Silja Europa lähtee Helsingin Länsiterminaalista päivittäin klo 9.00 ja saapuu Tallinnaan klo 13.00. Takaisin laiva lähtee Tallinnan D-terminaalista päivittäin klo 18.30 ja saapuu Helsinkiin klo 23.00. Lauantaisin laiva lähtee Helsingistä klo 9.00, mutta aikataulusta poiketen paluu Tallinnasta on klo 17.00 ja saapuminen Helsinkiin klo 20.50.

Silja Europa rakennettiin vuonna 1993 Saksassa. Se on yksi maailman suurimmista matkustaja-autolautoista hyttimäärällä mitattuna; laivassa on 1152 hyttiä.

Verkkosivujemmeaiemmassa uutisessa oli asiavirhe: tammikuun lopussa kerrottiin, että Silja Europan lähtöpaikka Helsingissä olisi ollut Olympiaterminaali. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan alus liikennöi Länsiterminaalista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut