Nyt riisutaan rintaliivit – siistit ja puhtaat kelpaavat hyväntekeväisyyteen

Naisilta löytyy kaapista liian isoja, pieniä, huonosti istuvia tai muuten vain vääränlaisia rintaliivejä. Niitä ei kuitenkaan aina raaski heittää pois eivätkä kaikki viitsi kiikuttaa niitä kirpputorillekaan.

Nyt tuli siihenkin pulmaan ratkaisu, kun käyttämättä jääneet, siistit ja puhtaat rintaliivit voi kiikuttaa hyväntekeväisyyteen.

Suomen Punainen Risti ja kotimainen rintaliivimerkki Patricia aloittivat helmikuun alussa kuukauden mittaisen liivikeräyskampanjan. Liivit voi tuoda Patrician myymälöihin Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään ja Joensuuhun, joista ne toimitetaan SPR:lle.

Liivit tulevat myyntiin SPR:n Kontti-kierrätystavarataloihin, joissa kerätään varoja SPR:n toimintaan Suomessa ja maailman kriisipaikoissa. Käyttökelpoisia liivejä voi tietysti aina myös lahjoittaa suoraan Konttiin, joita on pääkaupunkiseudulla Espoossa ja Vantaalla sekä Tampereella ja Joensuussa. Helsingissä ja Jyväskylässä käyttökelpoiset liivit on mahdollista toimittaa ainoastaan Patrician myymälöihin.

–Kansainväliseen vaateapuun meiltä ei mene alusvaatteita, ainakaan käytettyinä, kertoo varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki SPR:stä.

Suomalaisnaiset eivät osta kuin keskimäärin yhdet tai kahdet liivit vuodessa, joten saadaanko keräykseen vain kulahtaneita alusvaatteita?

–Tähän (liivien hankintamäärään) on jo tullut muutos, Patrician markkinointikoordinaattori Heini Rosvall uskoo.

–Naisella pitää olla useammat liivit niin arkeen, juhlaan kuin urheiluun. Tämän naiset ovat sisäistäneet.

Mutta naiset Suomessa ja muuallakin ostavat edelleen ympärysmitaltaan liian isoja ja kuppikooltaan liian pieniä liivejä. Yleinen väittämä on, että jopa 80 prosenttia naisista ostaa vääränkokoisia rintaliivejä.

–Suosittelemme mittaamaan rinnanympäryksen kuuden kuukauden välein, sillä se muuttuu painon vaihdellessa ja esimerkiksi raskauden jälkeen. Vääränkokoisista liiveistä voi tulla hartiaseudun ongelmia, jos liivit eivät ole napakat ja kaikki paino on olkapäillä, Rosvall toteaa.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut