Burleskia ja pin up -teemaa luvassa – Helsingin buumi inspiroi taiteilija-teekkaria perustamaan suositun kirppiksen Turkuun

KIERRÄTYSKårenin Kirppiksen takana on persoonallinen nainen, jota kutsutaan myös Lady Winkheartiksi.

Kirpputorit ovat Edvina Walsténin elämäntapa. Nyt hän tuottaa omaa kirppistapahtumaa. Pia-Sofia Yrjölä

Pia-Sofia Yrjölä

Kirpputoreja harrastava Edvina Walstén on taiteilijasieluinen teekkari. Hän opiskelee päätoimisesti tietotekniikkaa Åbo Akademissa ja on sivutoiminen yrittäjä The Legend of Edvina -toiminimellä. Rakennuspalikat tietokoneohjelmien takana kiinnostavat, mutta rivikoodariksi hän ei kuitenkaan ryhtyisi.

Kirpputoreilta Walstén etsii muun muassa materiaaleja, joita voi käyttää asusteissa ja kuvausrekvisiittana. Etenkin hän pitää hattujen ja päähineiden näpertämisestä. Vaatteitakin tulee ommeltua jonkin verran.

Burleski kuuluu myös naisen harrastuksiin. Burleskissa yhdistyvät teatteri, striptease, cabaret sekä komedia ja parodia. Walstén on mukana tekemässä Hylätty Huvipuisto -burleski-iltaa ja toimii tapahtumaa järjestävän yhdistyksen puheenjohtajana.

Hylätty Huvipuisto pidetään Kårenilla seuraavan kerran huhtikuun alussa. Tällä hetkellä hän vain tuottaa tapahtumaa, mutta aikoo tulevaisuudessa jälleen esiintyäkin.

– Taiteilijanimeni on Lady Winkheart, jota käytän kuvauksissa ja esityksissä. Ideoin, puvustan ja meikkaan itseni omia kuvauksiani varten. Olen tavallaan alternative-malli, Walstén kertoo.

Harmittelin kun Turussa ei ollut vastaavia tapahtumia kuten Helsingissä."

Kotoa Walsténilta löytyy myös aarre- ja ruumisarkku. Ruumisarkku on tehty teatterikäyttöön, ja se on ostettu kaupunginteatterin kirpputorilta. Mielikuvitusta erilaisiin projekteihin on välillä liikaakin.

– Kirpputoreilla kulkiessa tulee aina mieleen, että mitä kaikkea tuostakin voisi tehdä. Haluan hyödyntää jo olemassa olevia materiaaleja. En ole sellainen ihminen, joka on ensimmäisenä menossa kangaskauppaan, Walstén toteaa.

Kiinnostus kirpputoreihin alkoi jo pienenä oman perheen käydessä niillä. Joskus yläasteella kirpputoreista tuli Walsténille elämäntapa ja noin kolme vuotta sitten syntyi ajatus omasta kirpputoritapahtumasta.

– Harmittelin kun Turussa ei ollut vastaavia tapahtumia kuten vaikkapa Helsingissä. Kierrätys on itselleni erittäin tärkeää, ja siksi koin että kaupunkimme tarvitsisi enemmän mahdollisuuksia myydä itselleen tarpeetonta tavaraa ja ostaa tavaroita käytettynä, Walstén sanoo.

Viime syksynä pyörät kirpputoritapahtumasta laitettiin todella pyörimään ja nyt tammikuussa oli ensimmäinen tapahtuma. Seuraava kirpputori on sunnuntaina 7.2. legendaarisella Kårenilla.

– Odotukseni olivat kovat ja ne ehkä jopa ylittyivät kun ihmiset jonottivat kirpparille. Kävijöitä Kårenin Kirppiksellä oli yli 850, Walstén iloitsee.

Tämä kevät mennään tavallisena kirpputorina, mutta syksylle on ehkä luvassa erilaisia teemakirppareita vaikka burleski- tai pin up -teemalla. Tanssi- tai materiaalikirppistä, jolta saisi ostaa kankaita ja muita käsityötarvikkeita, kaivattaisiin. Maalaisromanttinen valkea tyyli olisi myös monien mieleen. Luultavasti teemoja pitäisi yhdistää, sillä kävijöitä ei muuten välttämättä riittäisi.

– Joka tapauksessa Turku tarvitsi kirppistapahtumaa ja se on saanut paljon positiivista palautetta, Walstén summaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut