Caruna-kohu: Ministeri väläyttää rajoituksia hinnankorotuksiin Ylellä

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) arvioi, että osa viime aikoina ilmoitetuista sähkön siirtomaksujen nostoista vaikuttaa kohtuuttomilta. Rehn kertoi näkemyksistään Ylen haastattelussa

Energia-asioista hallituksessa vastaava Rehn kertoo pyytäneensä Energiavirastolta selvityksen siirtomaksujen korotuksista. Energiaviraston tehtävänä on valvoa sähkömarkkinoita.

– Yksi harkittavana oleva vaihtoehto on se, että voidaanko kertakorotuksille panna jonkinlainen katto tai maksimi, Rehn pohtii.

Rehn sanoo pyytäneensä Energiavirastoa selvittämään, millä perusteilla sähköverkkoyhtiöt ovat päätyneet näin roimiin hinnankorotuksiin. Selvitys valmistuu viikon puolivälin tienoilla.

Monet kotitaloudet ovat tyrmistyneet saatuaan sähköverkkoyhtiöiltä ilmoituksen jättikorotuksista, jotka koskevat sähkön siirtohintoja.

Kohua on herättänyt muun muassa sähköverkkoyhtiö Caruna, jonka siirtolaskun verollinen loppusumma nousee keskimäärin 27 prosenttia.

Kyse on siirtohintojen korotuksen keskiarvosta, joten hinnan nousu voi joillakin Carunan asiakkailla olla selvästi tätä suurempi. Carunalla on yli 600 000 asiakasta eri puolella Suomea.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut