Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kisiksen" putkaa uhkaa sulkeminen – Helsingin putkien tulevaisuus vaakalaudalla

Kisahallin putka saattaa siirtyä historiaan, sillä nyt on alettu selvittää putkatilojen siirtämistä Pasilaan.

Uuden tilanteen alullepanijana on se, että Helsingin poliisilaitoksen määräaikainen vuokrasopimus Kisahallin pohjoispäädyn tiloista päättyy tämä vuoden lopussa.

Jatkossa Helsingin poliisilaitoksen tarvitsemat tilat vuokraa valtion kiinteistölaitos Senaatti-kiinteistöt.

–Aiemmin poliisilaitokset ovat vuokranneet itse tarvittavia tiloja, komisario Juha Tuomela Helsingin poliisilaitoksesta kertoo.

Helsingissä tapahtuu muuallakin kuin keskustassa."

Nyt selvitetään lähinnä sitä, olisivatko Kisahallin putkatilat siirrettävissä Pasilan poliisitalon poliisivankilan yhteyteen.

–Poliisihallitus on pyytänyt Senaatti-kiinteistöjä selvittämään tämän vaihtoehdon.

Kisahallin putkaan liittyy läheisesti vieressä oleva Helsingin kaupungin selviämisasema. Putkan toiminnan kannalta olisi edullista, jos myös se siirtyisi Pasilaan, jos putka siirtyy.

Mutta kuinka järkevää on siirtää poliisin toiminnan kannalta keskeisellä paikalla oleva putka Pasilaan? Putkan asiakkaita tulee sieltä, missä liikkuu paljon ihmisiä, kuten Helsingin keskustasta.

–Helsingissä tapahtuu muuallakin kuin keskustassa, jossa toki väkeä paljon liikkuu. Jos putka siirtyy Pasilaan, ollaan kuitenkin lähempänä Helsingin maantieteellistä keskipistettä, Tuomela sanoo.

Itäkeskuksen putka on reservitila."

Asiakkaan vieminen putkaan Pasilaan Helsingin keskustasta ei Tuomelan mielestä aiheuta matkallisesti ongelmia.

–Eihän Kisahallin ja Pasilan välillä ole kuin jokunen kilometri. Se ei ole ajallisesti paljon, jos ajetaan autolla.

Niin ikään kyseenalaisen tulevaisuus on Itäkeskuksen putkalla, jota Tuomela kuvailee reservitilaksi.

–Se ei ole jatkuvassa päivittäisessä käytössä, vaan Itäkeskuksen putkatilat otetaan käyttöön, jos Kisahallin putka täyttyy, kuten tiettyinä päivinä vuodessa saattaa käydä.

Jos Itäkeskuksen putkatiloista luovutaan, tuo se Helsingin poliisilaitokselle ainakin sen ongelman, että entisiä reservitiloja ei olisi.

–Kaiken kaikkiaan näitä putkia koskevissa asioissa on mukana niin monta tekijää ja selvitykset ovat niin alkuvaiheessa, että kaikki on tässä vaiheessa oikeastaan vähän arvailua, Tuomela summaa.

Poliisissa suunnitellaan myös useiden maakuntien poliisiasemien sulkemista. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on esitetty alustavasti Mäntsälän poliisiaseman lakkautusta.

Asiastakertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.