Tästä pakolaistekstistä nousi Selänne-kohu – julkkikset ja tavikset ottavat nyt kantaa

Entisen jääkiekkoilijan ja Leijona-tähden Teemu Selänteen maahanmuuttoaiheisista Twitter-viesteistä on noussut valtava kohu, johon ovat ottaneet kantaa jo muun muassa ex-urheiluministeri Paavo Arhinmäki(vas.)sekä toimittaja Tuomas Enbuske

Keskustelu ryöpsähti valloilleen tiistaina, kun Selänne jakoi Twitter-tilillään urheilun ja median asiantuntijan Aleksi Valavuoren Facebook-tekstin

Tekstissä Valavuori otti suorasanaisesti kantaa turvapaikanhakijoihin liittyviin seksuaalirikosepäilyihin sekä maahanmuuton kustannuksiin. Samalla hän kehotti urheilutermejä käyttäen avointa pakolais- ja turvapaikkapolitiikkaa ajaneita poliitikkoja nostamaan kätensä pystyyn "virheen merkiksi".

Selänne "retweettasi" Valavuoren tekstin ja otti keskusteluun kantaa myös jälkikäteen.

Jääkiekkosivusto Jatkoaika.comin päätoimittaja Antti Wennström syytti Valavuoren kirjoitusta populistiseksi. Hän katsoi, että teksti sisälsi rasistisia sävyjä ja kysyi onko Selänne Geneven sopimuksen kritisoija.

Selänne vastasi ihmettelevänsä, missä kohtaa Valavuoren kirjoituksessa on rasismia.

Paavo Arhinmäki puolestaan ihmetteli, "ketkä poliitikot ovat ajaneet sitä, että Suomeen tulee yhtäkkiä paljon turvapaikanhakijoita".

Arhinmäki twiittasi myös, ettei ole tavannut ketään, joka hyväksyy turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia.Vasemmistojohtajan mielestä rikosten perusteella syyllistetään kaikki turvapaikanhakijat.

Alla poimintoja keskusteluun osallistuneiden näkemyksistä.

– Paavo Nurmi juoksi Suomen maailmankartalle. Ja Teemu Selänne twiittasi meidät sieltä pois (Tuomas Enbuske).

– Selänne räjäytti Twitterin, eikä jääkiekkoa edes mainittu (toimittaja Kirsi Alm-Siira).

– Nyt alkaa valjeta, miksi helsinkiläiskoulu kielsi leijona-riipuksen käytön koulussa. #Selänne #Leijonakuningas (komissaari Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi).

– Ennen Selänne oli MVP [Most valuable player] nyt pelkästään MV (Twitter-käyttäjä Henri Manninen).

– Tässä Selänne-keississä tulee hyvin esiin se, että itseään erittäin suvaitsevaisena pitävät ihmiset eivät suvaitse muiden mielipiteitä (Twitter-käyttäjä Pekka Helmikoski).

– Valavuori ja Selänne pelaa somessa rasistien pussiin. Olisin odottanut näiltäkin herroilta vähän enemmän (Lauri Kolehmainen).

–Selänne ja Valavuori ottivat ison askeleen keskustelun avaamisessa. Entisenä pakolaisena en kyllä ymmärrä miksi heitä syytetään rasisteiksi. Muunlaisia mielipiteitä ei siis sallita rasistileiman pelossa? (kokoomuspoliitikko Fatbardhe Hetemaj Facebookissa)

Jotkut ovat myös epäilleet, ettei Selänne ole kirjoittanut twiittejään itse.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut