Silja Europa palaa juurilleen – Ei purjehdi vieläkään siniristilipun alla

Ruotsinlaiva tekee tilaa. Serenaden ja Symphonyn aikataulut menevät sopivasta ristiin Europan tulevien aikataulujen kanssa. Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Australiassa asuntolaivana toiminut Silja Europa palaa Helsinki–Tallinna-reitille. Se alkaa tehdä perinteisiä päiväristeilyitä, joilla voi pitää hytin koko matkan ajan ja joilla on aikaa pitkään maissaoloon.

Tätä mahdollisuutta ei ole nyt millään kilpailijalla, kun ne ovat tiivistäneet aikataulujaan.

Risteilyt tulevat myyntiin ensi viikolla.Laivan lähtösatama on perinteinen Länsiterminaali. (LUE KORJAUS JUTUN LOPUSTA.)

Silja Serenaden ja parhaillaan telakoitavan Symphonyn aikataulut menevät sopivastiristiin Silja Europan tulevien aikataulujen kanssa.

Maalis-huhtikuussa Silja Europa tuuraa myös Tallinkin Superstaria ja Baltic Queenia niiden suunniteltujen telakointien aikana.

– Tulevaisuudessa se liikennöi Tallinkin reiteillä Suomen, Viron, Ruotsin ja Latvian vesillä, Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults kertoo.

Silja Europa on Viron lipun alla ja siihen tulee virolainen miehistö.

1. KORJAUS 3.2.2016 kello 12.00: Laivan lähtöpaikka ei ole Olympiaterminaali vaan Länsisatama.

2. KORJAUS 30.3.2016 kello 12.00: Laivan lähtöpaikka on todellakin myös Olympiaterminaali, kuten alkuperäisessä uutisessa kerrottiin.

Näin Tallink tiedotti 30.3.2016 kello 10.00:

Silja Europa aloittaa liikennöinnin Helsingin Olympiaterminaalista 23.4.2016 alkaen. Terminaalimuutoksen myötä laivan päiväristeilyaikataulu muuttuu matkustajille mukavammaksi. Tallinkin laivoilla on jopa 8 lähtöä ja lähes 20000 matkustajapaikkaa Helsingistä Tallinnaan joka päivä!

- Olympiaterminaalin myötä saamme entistä enemmän monipuolisuutta ja vaihtoehtoja Tallinnan reitin valikoimaan niin sijainnin kuin aikataulun puitteissa. Myös Helsinki−Tukholma-reitin laivamme operoivat Olympiaterminaalista, joka sijaitsee Helsingin keskustan ytimessä. Silja Europan aikataulusuunnittelussa olemme joutuneet huomioimaan muiden laivojen aikatauluja ja laituripaikkoja, mutta toivomme, että Silja Europan uudet lähtö- ja saapumisajat sopivat hyvin kesäsesonkiin, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Silja Europa lähtee 23.4. alkaen päivittäin Olympiaterminaalista klo 8.00 ja saapuu Tallinnan D-terminaaliin klo 11.30. Takaisin laiva lähtee Tallinnasta klo 17.30 ja saapuu Helsinkiin klo 21.00. Silja Europa kuljettaa matkustajien lisäksi reitillä vain henkilöautoja ja pieniä rahtiyksiköitä; muu rahti hoidetaan reitin muilla laivoilla – rahtilaiva Sea Wind operoi Vuosaaresta ja Star, Superstar sekä risteilyalus Baltic Queen Länsiterminaalista.

Silja Europa tekee kesän aikana myös kuusi erikoisristeilyä Visbyhyn. Sunnuntaisin lähtevät risteilyt toteutetaan kesäkuusta alkaen 19.6., 3.7., 17.7., 24.7., 31.7. ja 7.8.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tämä jättilaiva aloittaa Tallinnan-reitillä
    20.1.2016 11:28

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut