Hernesaaren sauna saa ison kumppanin

Hernesaaren sauna- ja ravintolakeskuksen rakennuttajat, Kidvekkeli Oy:n Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia sekä Löylyn palveluista vastaava ravintolatoimenjohtaja Tiina Ropponen ja markkinointijohtaja Joonas Mäkilä Royal Ravintolat Oy:stä. Pekka Mustonen

Marketta Karjalainen

Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia ovat valinneet Royal Ravintolat kumppanikseen operoimaan Helsingin Hernesaareen rakenteilla olevaa sauna- ja ravintolakokonaisuuttaan. Toukokuussa valmistuva rakennus on avoinna viikon jokaisena päivänä vuoden ympäri.

Toyal Ravintoloille Hernesaaren Löylystä tulee eteläisen Helsingin lippulaivakohde. Sen odotetaan houkuttelevan vuodessa jopa 200 000 asiakasta meren äärelle saunomaan ja nauttimaan ravintolapalveluista sekä Suomen suurimmasta terassista.

Hernesaaren yleisen sauna- ja ravintolakeitaan rakennustyöt alkoivat viime huhtikuussa.

–Olemme rakentamassa Suomen arvokkaimpiin kuuluvalle paikalle paitsi merellistä olohuonetta kaupunkilaisille myös postikorttikohdetta koko Suomelle. Hankkeen ainutlaatuinen asema edellyttää, että rakennus edustaa niin suunnittelultaan, rakenteeltaan ja puitteiltaan kuin palvelultaan ja tarjonnaltaankin parasta mahdollista laatua. Ensimmäisistä vastaamme me ja viimeisten toteuttamiseksi Royal Ravintolat on paras valinta kumppaniksi, kertoo vielä työnimellä Löyly kulkevan kohteen rakennuttaja, kansanedustaja Antero Vartia (vihr.).

Vartia toteaa, ettei voisi kuvitella antavansa Löylyn operointia parempiin käsiin kuin osaajalle, jolla on jo valmiiksi Savoyn, Eliten, Sipulin ja Strindbergin kaltaisia suomalaisia ravintolainstituutioita.

Imu kohti rantaa kasvaa entisestään."

Royal Ravintolat avaa Löylyyn ravintolan, joka täyttää useiden eri kohderyhmien tarpeet.

–Liiketoiminnalliset tavoitteet ovat korkealla. Merenrannan avautuminen kaupunkilaisille siirtää vapaa-ajanvieton painopistettä keskustasta etelään. Hernesaari on osoittautunut jo pelkkien kesäravintoloidenkin kanssa vetovoimaiseksi kohteeksi ja avatessamme nyt erittäin näyttävän ja laadukkaan ympärivuotisen ravintolan ja saunan, uskomme imun kohti rantaa kasvavan entisestään, kertoo markkinointijohtaja Joonas Mäkilä Royal Ravintoloista.

Uuden ravintolan konsepti hiotaan kevään aikana kuntoon.

–Tarjoamme päivittäin aamiaisen, lounaan ja laadukkaan päivällisen lisäksi helppoa sauna- ja terassiruokaa. Ytimenä on suomalaisuus, Mäkilä kuvailee.

Ravintola tarjoilee Pääkkösen mukaan vain vastuullisesti pyydettyä kalaa ja meri ja suomalainen luonto tulevat muutenkin olemaan ruokalistan kantavana teemana.

Löyly tarvitsee myös aidon saunamajurin. Savusauna ja perinteinen kertalämmitteinen kiuas ovat päivittäisessä käytössä ja kolmas, jatkuvalämmitteinen puusauna lämpenee ryhmille tilauksesta.

– Olemme hyödyntäneet suunnittelussa Suomen parhaiden sauna-asiantuntijoiden osaamista ja toteutamme Löylyn ilman kompromisseja. Nähtäväksi vielä jää, miten mahdolliset saunavuorot jaetaan miesten ja naisten kesken, vai kokeillaanko täällä myös Keski-Euroopasta tuttuja sekasaunoja, kertoo Jasper Pääkkönen.

Pääkkösen mukaan rakennustöissä on huomioitu luonto ja ympäristö.

–Rakennuksen peittävä hulmu rakennetaan kotimaisesta FSC-sertifioitua puusta, jota olemme itse olleet kaatamassa

Viime kesänä Hernesaaressa kesäravintola-aluetta isännöinyt Sedu Koskinen jatkaa Löylyn naapurissa.

Ravintola-alue Hernesaaren Ranta kehittää ja kasvattaa toimintaansa jatkossa Restamaxin kanssa. 1750 asiakaspaikan keidasalue kasvaa Koskisen mukaan uuden kumppanin myötä sekä kokonsa että palveluidensa puolesta.

Hernesaaren Löyly

Rakennuksen ovat suunnitelleet Avanto Arkkitehdit Oy:n Ville Hara ja Anu Puustinen.

Rakennuttajana toimii Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian yhteisyritys Kidvekkeli Oy.

Yksityisellä rahoituksella toteutettavan ja keväällä 2016 valmistuvan sauna- ja ravintolakeskuksen kustannusarvio on noin 5,5 miljoonaa euroa.

Sauna- ja ravintolakeitaan operaattori on Royal Ravintolat Oy.

Ympärivuotisen ravintola-kahvilan pinta-ala on 246 neliömetriä ja saunaosaston koko 332 neliömetriä.

Rakennuksen bruttoala on 1070 neliömetriä.

Rakennuksen kattavan ”hulmun” alaista sekä taivasalla olevaa avonaista terassipintaa tulee rakennuksen ympärille ja päälle yhteensä yli 1800 neliömetriä. Tämä tekee siitä Suomen suurimman terassin.

Asiakaspaikkoja on yhteensä noin 600: ravintolasalissa 100, terassilla 500 ja saunoissa 60.

Sauna ja ravintola tulee operoidessaan työllistämään noin 40 henkilöä.

Rakennukseen tulee savusauna, kertalämmitteinen ja jatkuvalämmitteinen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Täältä tulevat Hernesaaren miljoonasaunan puut – Pääkkönen ja Vartia itse kaatohommissa 23.12.2015 8:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut